Rău-platnicii de pe Dâlmă au rămas fără facilităţi


De la 1 septembrie, administraţia locală din Caransebeş nu mai acordă facilitaţi agenţilor economici rău-platnici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală. Aceştia au avut la dispoziţie aproape 5 luni pentru a-şi reeşalona datoriile către municipalitate, însă nu au optat pentru această facilitate oferită de autorităţile locale. Conform primarului Marcel Vela, zecile de agenţi economici aflaţi în această situaţie au încercat să-şi negocieze contractele direct cu Apele Române Timişoara, în ideea că această instituţie este proprietara Dâlmei.

„Unii dintre întreprinzătorii de acolo au încercat să facă aceste contracte direct cu Apele Române, sperând că vor plăti mai puţin. Am corectat în Cartea Funciară că Dâlma este proprietatea municipiului şi ar fi corect şi binevenit ca toţi deţinătorii de spaţii comerciale să vină să încheie aceste contracte de închiriere”, a spus Marcel Vela.

Edilul a avertizat totodată că, în cazul în care nu vor intra în legalitate, aceşti agenţi economici vor fi acţionaţi în instanţă pentru recuperarea debitelor, cu tot cu penalităţi şi majorări, iar spaţiile vor fi scoase la licitaţie pentru alţi întreprinzători care vor să funcţioneze legal. (S. Berger)