Proiecte de milioane la Ezeriș


Edilul comunei Ezeriș, Ioan Rusu, ne-a informat recent că Primăria localității a depus la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale două proiecte, unul vizând asfaltarea străzilor comunale, iar celălalt renovarea Căminelor culturale.

Prin intermediul primului proiect, în sumă de un milion de euro, se doreşte asfaltarea a 4 km de străzi comunale la Ezeriş, și a 1,5 km la Soceni. Cel de-al doilea, cu o valoare de 500.000 de euro, vizează modernizarea şi extinderea Căminelor culturale din cele două localităţi, respectiv aducerea clădirilor la standarde moderne, pentru ambele primarul Ioan Rusu sperând să obțină finanțare.

În ceea ce privește modernizarea Drumului comunal Soceni – Târnova, în lungime de 1,5 km, o altă inițiativă pe care edilul o vrea concretizată, acesta ne-a spus că în data de 4 aprilie va avea loc licitaţia pe SEAP pentru execuţia lucrărilor. Investiţia se ridică la 670.000 de lei, din care 220.000 de lei provin de la Consiliul Judeţean Caraș-Severin, fiind alocaţi prin rectificarea bugetară de anul trecut şi prin bugetul pe 2016, restul de bani fiind din bugetul comunei. Ioan Rusu este optimist în această privință și crede că drumul ar putea fi gata până la sfârşitul lunii mai.

În momentul de față, la Ezeriș se lucrează la modernizarea clădirii Dispensarului din comună. Cei 280.000 de lei necesari au fost investiți din bugetul local pentru reabilitarea totală a imobilului, clădirea fiind dotată cu mobilier nou, centrală termică şi magazie de lemne. În exterior s-a amenajat o parcare cu şase locuri, iar perimetrul a fost înlocuit cu gard nou. Lucrările, începute toamna trecută, se preconizează că vor fi gata înainte de Paşte, ne-a mai spus Ioan Rusu. (B. Meteș)