Pistolarii de la nunta cu împuşcături din Caransebeş au fost prinşi


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş i-au prins recent pe cei trei indivizi care au atacat doi tineri ce îşi celebrau căsătoria, în scopul de a fura cutia în care aceştia îşi puseseră banii de nuntă. Vasile Flavius Stanciu, Iustinian Marian Chirilă şi Sergiu Ciubotariu, din Lugoj, au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de tâlhărie şi vătămare corporală gravă.

În cursul săptămânii trecute, instanţa de judecată a emis pe numele celor trei mandate de arestare preventivă, împotriva lor fiind începută urmărirea penală. „Clientul meu, Stanciu, este acuzat de tentativă de tâlhărie în formă agravantă, care are o încadrare între 15 şi 20 de ani. A fost reţinută şi infracţiunea de vătămare corporală gravă, întrucât, în urma împuşcării cu pistolul, a rezultat că partea vătămată are nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale. De asemenea, s-a dispus şi urmărirea penală pentru infracţiunea de port de armă fără drept. Ei nu au avut intenţia de a tâlhări. Se întorceau de la Herculane, au văzut că la un local e o nuntă şi că ies mirii. Aşa au hotărât să facă rost de nişte bani. Regretă fapta, are un copil minor şi nu e un tâlhar de profesie. Lucrează la Fabrica Mondial din Lugoj. Nu are antecedente penale şi toţi trei recunosc săvârşirea faptei”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

În dimineaţa zilei de 11 septembrie, în jurul orei 5.30, Vasile Flavius Stanciu şi Iustinian Marian Chirilă, purtând cagule, au pătruns în incinta Restaurantului Imperial din Caransebeş, de unde au încercat să sustragă cutia în care se aflau plicurile cu bani primite din partea invitaţilor ce au participat la celebrarea unei căsătorii. „În încercarea de a sustrage darul de nuntă, inculpatul Vasile Flavius Stanciu, care avea asupra sa o armă de foc, a tras asupra părţii vătămate A.D.S., producându-i leziuni la gamba dreaptă, ce necesită pentru vindecare un număr de 100 de zile de îngrijiri medicale. Învinuiţii Vasile Flavius Stanciu şi Iustinian Marian Chirilă au părăsit locul faptei cu autoturismul în care se afla învinuitul Sergiu Emil Ciubotariu, care rămăsese în autovehicul, asigurând paza”, precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeş. 

Sonia BERGER