Oameni de seamă la „C.D. Loga”


În cadrul proiectului intitulat generic „Povestea locului meu”, a cărui etapă a III-a – „Oameni de seamă” – a avut loc marți, 14 martie, folcloristul și solistul vocal de muzică populară Ştefan Isac a avut o întâlnire cu elevii clasei a IV-a de la Colegiul Național „C.D. Loga” din Caransebeș, învățătoare Marinela Başulescu. Subiectul discuţiilor a fost Folclorul, la întrebarea elevilor ce se înțelege prin acest termen, Ștefan Isac explicând că acesta exprimă totalitatea creațiilor artistice, literare, muzicale sau plastice a obiceiurilor și tradițiilor populare ale unei țări sau ale unei regiuni.

La toate cele 19 întrebări, puse de levii care voiau să ştie, printre altele, principalele zone folclorice românești, când a debutat artistul ca solist vocal, ce premii a obținut de-a lungul timpului sau ce înregistrări a făcut la Radio, Televiziune ori la Electrecord, invitatul a răspuns dând și exemple concrete din viața și activitatea sa.

La întâlnire a participat și Mihaela Pral, profesor învățător la această unitate de învățământ, lider al Clubului IMPACT Vox.

Elevii s-au arătat încântați de prezența folcloristului Ștefan Isac, rugându-l în final să le cânte ceva, rugăminte care s-a materializat prin fredonarea a două cântece din repertoriul lui.

În cadrul acestui proiect, care a debutat în luna septembrie 2016 şi se întinde pe o perioadă de un an, sunt înscrise un număr de cinci echipaje.

Sonia BERGER