O victorie cu… cântec Scorilo Autocatania – CFR Simeria 3-1 (2-0)


Sâmbătă, 23 octombrie, în ,,Groapa cu lei” din Balta Sărată a avut loc un amical între CS Scorilo-Autocatania Caransebeş şi CFR Simeria, cele două formaţii întâlnindu-se în campionatul Ligii a III-a în urmă cu o lună, pe terenul echipei din judeţul vecin, întâlnirea încheindu-se cu scorul de 0-0. Sâmbătă, însă, au învins ,,driverii” caransebşeni, cu 3-1, la finalul meciului atât conducerea tehnică cât şi jucătorii cântându-i preşedintelui clubului, Cosmin Popovici, ,,Mulţi ani trăiască!”, cu ocazia zilei de naştere. (S. Rogoz)

După ce în urmă cu o lună, în etapa a V-a a Ligii a III-a, formaţia caransebeşeană Scorilo-Autocatania a remizat în deplasare la Simeria, băieţii antrenaţi de Sorin Costachi şi-au reîntâlnit sâmbătă, 23 octombrie, foştii adversari, într-un amical susţinut în ,,Groapa cu lei” din Balta Sărată. Cu toată vremea potrivnică – vântul rece a suflat tăios –, jucătorii au încălzit atmosfera încă din primele minute, Feneş expediind un şut din careu, respins de fundaşii CFR-ului. În replică, în minutul 6, Pepenar a tras bine de la 18 metri, şutul deviat de apărătorii caransebeşeni fiind prins în cele din urmă de Vulpescu. Primul gol al partidei avea să cadă repede: în minutul 9: Feneş a combinat frumos, la marginea careului, cu Văcărescu, acesta a centrat, iar Bucure a pus latul, la 8 metri, deschizând scorul. După doar câteva minute, a fost rândul lui Bucure să centreze, Văcărescu a reluat cu capul, portarul Dragotă a respins, iar Tică, pe fază, a trimis în plasă de la 10 metri.

În continuare, jocul s-a desfăşurat mai mult la centrul terenului, feroviarii neavând decât două şuturi spre poarta apărată de Vulpescu, şi acelea trecând mult peste transversală. Din minutul 33, însă, oaspeţii au ieşit mai curajos la atac, având o serie bună de faze în care au pus în pericol poarta adversă. Astfel, după o pătrundere pe dreapta, Suciu a centrat în faţa porţii, însă Dăscălescu nu a ajuns la minge, pentru ca, două minute mai târziu, Făgărăşanu să trimită un voleu, de la 18 metri, puţin peste poarta lui Vulpescu. Seria bună a ceferiştilor a fost încheiată de şutul bun, din întoarcere, de la 17 metri, al lui Pepenar, mingea trecând puţin pe lângă bară.

În primele minute ale părţii a doua a meciului, oaspeţii s-au masat cu aproape întreaga echipă în jumătatea de teren a caransebeşenilor, însă nicio minge nu a depăşit bariera fundaşilor, bine aşezaţi în teren şi extrem de motivaţi, în ciuda faptului că meciul era unul amical, disputat deoarece amândouă combatante au stat în etapa cu numărul nouă. În minutul 50, la o centrare venită în urma executării unei lovituri libere, Bud a deviat balonul care s-a scurs pe lângă poarta lui Vulpescu. În minutul 60, Găceanu a interceptat o minge la 25 de metri, a centrat pe jos, dar Ştefănuţ a deviat în corner, pentru ca, în minutul 62, Suciu să pivoteze la doar 8 metri de poartă, fiind deposedat în ultimul moment de Moga.

Golul cu numărul trei al gazdelor a fost înscris în minutul 65, în urma unei centrări a lui Neagu, pe care Truţoiu (venit, împreună cu Preda, în probe, de la Craiova) a trimis-o cu capul, de la 15 metri, peste portarul Dragotă, puţin ieşit. Cu trei goluri în portbagaj, ,,driverii” caransebeşeni au luat puţin piciorul de pe pedala de acceleraţie, permiţându-le feroviarilor să scoată şi ei un pic locomotiva din depou. Golul de onoare al oaspeţilor a fost marcat din lovitură de pedeapsă, ca urmare a unui fault în careu asupra lui Goronea. A transformat Păcurar, care a tras în stânga lui Laitin, păcălindu-l pe goal-keeper-ul caransebeşean.

În etapa viitoare, a X-a, programată, vineri, 29 octombrie, Scorilo-Autocatania va primi acasă replica formaţiei Luceafărul Oradea, care şi-a trimis doi ,,spioni” să urmărească meciul de sâmbătă. Să mai spunem că, după terminarea întâlnirii, întreg lotul de jucători, precum şi conducerea tehnică, i-au cântat preşedintelui clubului, Cosmin Popovici, cu ocazia sărbătoririi zile de naştere, din tot sufletul, ,,Mulţi ani trăiască!”.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Românu, Moga, Ov. Bălan, Dumitru, Văcărescu, Tică, R. Costachi, Bucure, Feneş, Şt. Bălan; antrenori: Sorin Costachi, Marius Dulca.

CFR Simeria: Dragotă, Vârtan, Bud, Zaha, Ungureanu, Riviş, Pepeanr, Vişan, Suciu, Dăscălescu, Tecsi. Antrenor, Sorin Cornea.

Au mai jucat Laitin, Filimon, Ştefănuţ, Neagu, Ispas, Preda, Truţoiu – pentru gazde, şi Chelariu, Damian, Păcurar, Făgărăşanu, Şoit, Ivaşcu, Stroia, Lazăr, Goronea şi Găceanu, pentru oaspeţi.

A arbitrat la centru Ioan Păunescu, asistat la cele două linii de Ionuţ Almăjan şi Ionuţ Lungocea.