Noroc cu carul, la volan


Un tânăr de 20 de ani din Caransebeş şi-a văzut moartea cu ochii în dimineaţa zilei de duminică, 27 februarie, în jurul orei 9, când maşina în care se afla a fost lovită de un tren. Mai exact, tânărul, care conducea un autoturism înmatriculat în Bulgaria, ignorând semnalele acustice şi luminoase în stare de funcţionare, a încercat să traverseze pasajul la nivel cu calea ferată din Halta Teiuş, când maşina a fost acroşată în partea stângă-spate de un tren de marfă care circula pe ruta Caransebeş-Balta Sărată. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul Municipal Caransebeş, pentru îngrijiri medicale. La verificarea cu aparatul alcooltest a tânărului, rezultatul a fost negativ.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi semnalizare falsă. Pe lângă acesta, poliţiştii rutieri au întocmit şi un proces-verbal de contravenţie, prin care conducătorului auto i s-a reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Cu numai o zi înainte, la Iaz, un alt tânăr, dar în vârstă de 21 de ani, a fost protagonistul unui eveniment în care şi-a încercat puterile cu sistemul feroviar. În timp ce conducea un autoturism din direcţia Oţelu Roşu spre Caransebeş, nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când barierele erau în poziţia închis, pentru trecerea unui tren de marfă, şi a lovit frontal ambele instalaţii.

În urma accidentului, a rezultat avarierea autoturismului şi a barierelor, dintre care una a fost scoasă din uz.

Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, şi distrugere şi semnalizare falsă.

Pe lângă dosarul penal, poliţiştii rutieri au întocmit şi un proces-verbal de contravenţie, prin care conducătorului auto i s-a reţinut permisul de conducere pentru trei luni.

Carmen SENCO