Muzeul din Caransebeş lucrează în schimbul trei


Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, al Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, Primăriei Constantin Daicoviciu și Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, organizează sâmbătă, 20 mai, în intervalul orar 18 (20 mai) – 02 (21 mai), Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment ajuns la cea de-a XIII-a ediţie. Această manifestare culturală de mare amploare se desfăşoară atât la nivel naţional, cât şi internaţional, la acest eveniment înscriindu-se muzee din ţară şi străinătate.

Anul acesta, sub patronajul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, se va realiza un circuit expozițional. Astfel, la sediul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș vor putea fi vizitate Expoziția Omagială dedicată Generalului Ioan Dragalina la 100 de ani, Expoziţia de pictură naivă ,,Mihai Vintilă”, Expoziţia Radu Florescu” (viața și activitatea), Expoziţia Noi descoperiri arheologice la Tibiscum și Balta Sărată”, Expoziţia Granița Bănățeană – trecut și prezent”, Expoziţia de etnografie Etnos românesc în Munții Banatului”, toate având caracter temporar. La sediul Rezervației Arheologice Tibiscum din municipiul Caransebeș, sat Jupa, se va realiza un circuit expoziţional al sitului arheologic, între orele 10-18. De asemenea, Muzeul Memorialul Daicoviciu din comuna Constantin Daicoviciu, unde sunt expuse obicte personale ale familiei Daicoviciu și câteva descoperiri arheologice din Banatul de Munte, va fi deschis de la ora 18 până la ora 22.

Prin urmare, în cursul serii de sâmbătă şi al nopţii care va urma, cei interesaţi vor putea vizita expoziţii ce conturează istoria Banatului Montan, am fost informaţi de Cristina Borlovan, referent în cadrul Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş.

Noutatea acestei ediții este conferită de prezența pe scena din curtea interioară a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeş a unei echipe de actori din cadrul Teatrului de Vest din Reșița, care, de la ora 19.30, va susține un spectacol de Magie și Iluzionism Pentru Copii.

În curtea interioară a muzeului, atmosfera va fi completată cu muzică de toate genurile şi tradiţionalii mici românești.

Intrarea este liberă.

Informaţii suplimentare legate de expoziţiile incluse în programul aferent Nopţii Europene a Muzeelor pot fi găsite pe următoarele link-uri: http://noapteamuzeelor.ro, www.muzeul-caransebes.ro sau pe pagina de facebook a instituţiei de cultură: https://ro-ro.facebook.com/muzeul.caransebes.

Partenerii media ai acestui eveniment sunt Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România, Express de Banat, TVR Timişoara, Banat TV, Info CS, Radio Reşiţa, Ziua de Vest, Caraş online, 7 zile, TV Online Caransebeş.

Bianca METEŞ