Meci de infarct în PipirigÎn etapa a VII-a a din play-out-ul Diviziei A1 de volei masculin, Banatul Caransebeș a primit sâmbătă, 8 aprilie, în Sala Polivalentă din Pipirig, replica formaţiei Știința Explorări Baia Mare. A fost un meci dramatic, în care s-au impus gazdele, scor 3-2, pe seturi 18-25, 21-25, 25-23, 25-21, 15-9, din evoluţia scorului putându-se însă lesne observa că victoria nu a fost lipsită de emoţii.

În primul set, caransebeşenii au avut mai multe nesincronizări, fapt de care oaspeţii au profitat şi au închis tabela la 25-18. Gugulanii nu şi-au revenit nici în cel de al doilea parţial, reușind doar să egaleze pe final la 21, acolo unde au şi rămas până la încheierea setului în favoarea băimărenilor.

Şi când toată lumea credea că oaspeţii mai au de îndeplinit o simplă formalitate pentru a pleca de la Caransebeş cu toate cele 3 puncte,  elevii lui Răzvan Parpală s-au strâns în jurul celui mai bun jucător al meciului, Gemănariu,  Korniienko , Petrusevics, Eminovic și Mejia au început să pună jos mingile venite de la Ionuț Teleleu, tehnicianul gugulan l-a scos parțial pe coordonatorul său din fața băimăreanului Didorciuc, iar setul a fost câştigat cu 25-23. Gugulanii s-au impus şi în setul al patrulea, cu  25-21, trimiţând astfel meciul în „decisiv”, unde Banatul a fost echipa mai lucidă, punând capăt partidei, la scorul de 15-9 și 3-2 în final.

Un meci greu și o victorie pentru care toată echipa a muncit. Am legat șirul de victorii, avem cinci consecutive, sperăm să o ținem tot așa. Primul set am jucat mai prost, în setul 2, pe final am avut 21-20, dar au apărut niște greșeli individuale, dar acesta este voleiul, am pierdut pe final. Apoi ne-am revenit, am jucat la punct, minge de minge, și nu am mai făcut prostii”, a declarat după partidă antrenorul Banatului Caransebeş, Răzvan Parpală.

În clasament, gugulanii se menţin pe locul 8, cu 41 de puncte. Miercuri, 12 aprilie, ei au evoluat în deplasare, la VCM LPS Piatra Neamţ, însă meciul s-a terminat după închiderea ediţiei ziarului, iar în etapa a IX-a, din 22 aprilie, vor juca la CS Ştiinţa Bacău.

Sorin ROGOZ