Manuela Ionescu pictează cu casa pe jumătate închisă


Galeria de Artă „Corneliu Baba” a Casei de Cultură „George Suru” din Caransebeş a găzduit luni, 12 iunie, vernisajul expoziţiei de acuarelă, cu lucrări semnate de Manuela Ionescu. La manifestare, care a umplut cocheta sală de la parterul instituţiei de cultură, au participat artişti plastici, scriitori, cadre didactice, prieteni ai autoarei, precum şi iubitori de frumos din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului.

Despre artist şi despre opera sa au vorbit curatorul expoziţiei, Eleonora Bunea, prof. Nicolae Borcean, fostul city-manager al municipiului, scriitorii Ioan Jorz şi Constantin Brătescu, precum şi directorul Casei de cultură, Ioan Cojocariu.

Manuela Ionescu este un artist nevoit să lucreze în Elveţia, pentru a-şi putea întreţine familia. Nostalgiile care o încearcă, tristeţile, dorurile de copii, de familie, de cei apropiaţi, sunt trecute în tablouri, amestecate, aceste doruri, aceste tristeţi ale ei, cu ceea ce o mângâie, cu ceea ce o salvează, adică cu culorile, frumuseţile, analogiile cu peisajele pe care le găseşte. Sunt diferite locuri şi stări, de la marin până la o cale ferată, un tren care intră în tine, este ciclul florilor, cel al naturii, după care vin străzile din oraş, peisajul citadin…”, a spus Ioan Cojocariu.

Cea de a şaptea expoziţie de acuarelă a Manuelei Ionescu conţine 45 de lucrări în acuarelă, cu peisaje citadine, cu amintiri din locurile copilăriei autoarei – Rusca Montană, un cătun situat între munţi, în care pe vremuri erau mulţi germani, iar acum timpul şi vremurile i-au măturat pe majoritatea dintre ei”.

„La ceea ce se vede aici am lucrat aproape trei luni. Lucrez în acuarelă, pentru că îmi place fiindcă este transparentă, îmi place cum pot să redau ceea ce simt, prin acuarelă”, a spus Manuela Ionescu.

Expoziţia deschisă la Galeria „Corneliu Baba” este una cu vânzare. „Achiziţiile sunt pentru colecţii personale, fiindcă este o pictură plăcută, uşor digerabilă, uşor de explicat şi uşor de înţeles. Preţurile sunt acceptabile, fiind cuprinse între 40 şi 300 de lei, şi vreau să fac menţiunea că, încă înainte de vernisaj, aproape jumătate dintre lucrări erau reţinute. De fapt, Manuela Ionescu este unul dintre pictorii care vinde cel mai bine. Şi data trecută, toate lucrările pe care le-a expus în galerie au fost vândute”, a mai spus Ioan Cojocariu.

Bianca METEŞ