Manualele şcolare ale moşilor noştri, la muzeu


Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în colaborare cu Asociația BanatCult din Valea Almăjului și cu Constantin Brătescu organizează joi, 3 octombrie, de la ora 12, vernisajul expoziției temporare Manualele școlare ale moșilor noștri, la sediul instituției de cultură din municipiu.
Educația școlară înseamnă un aspect important în dezvoltarea societății, iar manualele școlare reprezintă un element de bază al furnizării instrucțiunii școlare, drept pentru care organizarea acestei expoziții devine necesară în condițiile celebrării Zilei Mondiale a Educației.
Expoziția prezintă, în condiții deosebite, manualele școlare ale înaintașilor noștri. Acestea reprezintă modalitatea de a dezvălui publicului o serie de aspecte legate de sistemul de educație, începând cu secolul al XIX-lea. Manualele, pe lângă faptul că sunt veritabile documente pentru cercetători, reprezintă, pentru cel mai fidel public al muzeului, copiii, modalitatea de a intra în contact cu sistemul de educație al înaintașilor.
Expoziția va fi deschisă în perioada 4 octombrie – 4 noiembrie, de luni până vineri, între orele 8 – 16. (G. Luca)