Mănăstirea Poiana Mărului şi-a sărbătorit hramul


Sâmbătă, 24 iunie, la Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Mănăstirea Poiana Mărului şi-a sărbătorit hramul. Credincioșii au participat la Sfânta Liturghie oficiată în altarul de vară de către PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

De Sfântul Potir s-au apropiat foarte mulți oameni, acesta fiind momentul cel mai important al manifestării.

Cu o seară înainte, un sobor de preoți au purtat în procesiune Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, ce datează din anul 1520, a fost pictată pe Munte Athos și se păstrează la Parohia Măru, acesta fiind cel de al zecelea an când se întâmplă acest lucru. După ce a fost întâmpinată de obștea monahală și credincioși, icoana a fost pusă în mănăstire. Tuturor celor care au călcat pragul Mănăstirii Poiana Mărului, obștea monahală le-a oferit și o gustare.

Lăcaşul de cult a luat fiinţă la iniţiativa preotului paroh Dorel Fercea şi a credincioşilor din Parohia Măru, înainte de Revoluţia din 1989. Biserica zidită în cadrul complexului monahal a fost târnosită pe 24 iunie 2008, de către PS Lucian, Episcopul Caransebeşului. În prezent, activitatea vieţuitoarelor de aici se îndreaptă spre definitivarea lucrărilor de amenajare a ansamblului monahal și peisagistic, precum și a atelierelor de pictură, broderie și croitorie.

Ştefan ISAC