Lupta cu flăcările, la Băuţar


Recent, Primăria comunei Băuţar a fost înştiinţată că în satul Bucova, la casa cu nr. 70, proprietatea avocatului Romulus Silvăşan, s-a produs un incendiu. În aproximativ 13 minute, membrii S.V.S.U. Băuţar s-au deplasat la locul incendiului cu autospeciala din dotare, unde s-a acţionat cu motopompa asupra incendiului care cuprinsese în acel moment acoperişul şi mansarda imobilului respectiv.

După Apelul de urgenţă la 112, la faţa locului a ajuns în scurt timp şi autospeciala Formaţiei Civile de Pompieri Oţelu Roşu, iar apoi încă două autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş.

Lupta cu focul a fost titanică, intervenţia fiind îngreunată de vântul care bătea cu putere, incendiul fiind lichidat după circa 3 ore, din păcate imobilul fiind distrus în proporţie de 90 la sută.

Cauza producerii incendiului a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică.

Doresc să mulţumesc pe această cale intervenţiei prompte a membrilor echipei S.V.S.U. Băuţar, condusă de şeful serviciului, Petre Popescu, lui Moise Tămăşilă – conducător auto şi pompierilor voluntari Matei Boran, Romică Udroni, Dionisie Voin Tămăşilă, cărora li s-au alăturat tânărul Paul Săvulescu, Olimpiu Măran, Dorin Măran şi mulţi alţi cetăţeni din localitate.

Ţin să felicit pentru intervenţia rapidă Formaţiunea Civilă de Pompieri Oţelu Roşu, care a acţionat sub directa supraveghere a primarului Luca Mălăiescu.

De asemenea, ţin să mulţumesc Detaşamentului de Pompieri Caransebeş, care prin profesionalismul şi eroismul în lupta cu focul au dat dovadă încă o dată de multă competenţă.

Nu în ultimul rând, aş dori să mulţumesc, în numele cetăţenilor comunei Băuţar, comunităţii din Kainbach – Austria, pentru dotarea S.V.S.U. Băuţar cu autospeciala şi echipamentul necesare intervenţiilor.

Primar, Romulus BARBESCU