Lotul ,,Hyperion” rămâne după gratii


În data de 21 octombrie, Tribunalul Caraş-Severin a decis ca Gheorghe Stancu – profesor şi membru în Comisia de susţinere a Examenului de licenţă la Facultatea de Drept a Universităţii Hyperion, acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită, şi Nicoleta Gumă, coordonatorul Centrului Tutorial Caransebeş, acuzată de complicitate la dare şi luare de mită, care au cerut eliberarea sub control judiciar, să rămână după gratii pentru următoarele 30 de zile. Pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se mai află dosarul în care aceştia cer strămutarea procesului. (S. Berger)

Potrivit deciziei Tribunalului Caraş-Severin din data de 21 octombrie, Nicoleta Gumă, Gheorghe Stancu şi Eugen Tacotă rămân după gratii şi în următoarele 30 de zile. Acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită, profesorul universitar de Drept Civil şi membru în Comisia de susţinere a examenului de licenţă la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Hyperion, Gheorghe Stancu, respectiv, Nicoleta Gumă, coordonatorul Centrului Tutorial Caransebeş, acuzată de complicitate la dare şi luare de mită, ambele în formă continuată, au cerut eliberarea lor sub control judiciar, dar, la propunerea procurorului, instanţa a respins şi de această dată solicitarea şi a stabilit un nou termen de judecată pentru data de 11 noiembrie. Până atunci, însă, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află dosarul în care aceştia cer strămutarea procesului.

Nicoleta Gumă, Gheorghe Stancu şi Eugen Tacotă au fost reţinuţi în data de 6 iulie de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în scandalul diplomelor de licenţă false, pentru obţinerea cărora fiecare dintre cei 35 de studenţi au plătit câte 1.500 de euro. Din septembrie, după ce procurorii au finalizat ancheta, Nicoleta Gumă a fost transferată la Penitenciarul de femei de la Arad, iar Gheorghe Stancu şi Eugen Tacotă, la Penitenciarul „Popa Şapcă” de la Timişoara. Alături de ei, Iancu Hînda, subofiţer la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Ilie Străin şi Nicuşor Ţundrea, subofiţeri la I.S.U. Semenic, Ionel Cristescu,  administrator la SC Flory Ady SRL Caransebeş, Angelica Stănica şi Magdalena Lazăr, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de dare de mită, sunt judecaţi în stare de liberate.

Sonia BERGER