Lot bio-experimental la Armeniş


Asociaţia ,,Natura Ambient” din municipiul Caransebeş a continuat seria acţiunilor cuprinse în cadrul proiectului de mediu ,,Eco Banat”, finanţat prin ,,Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Fondul Global de Mediu – Programul de Granturi Mici”.

Astfel, echipa de implementare a proiectului, susţinută de voluntari, a finalizat execuţia unui lot bio într-o locaţie de excepţie, pe malul râului Timiş, în comuna Armeniş. Cu acest prilej, participanţii la acţiune au pregătit corespunzător terenul pentru semănat şi au replantat un număr de trei produse, care vor fi tratate în timp după regulile bio, respectiv mure, zmeură şi leurdă.

De precizat faptul că un produs poate fi considerat bio dacă este clarificată, în primul rând, sursa produselor şi dacă plantele în cauză sunt crescute fără a fi folosite pesticide, fertilizatori sintetici, fără organisme modificate genetic sau radiaţii ionice. În finalul acţiunii, conform tradiţiei locale, s-a trecut la degustarea unor produse autentice, care pot fi definite ca bio. Managerul de proiect, Elena Cristescu, a mai menţionat faptul că membrii asociaţiei se vor concentra în perioada imediat următoare pentru editarea şi tipărirea materialului intitulat ,,Bio-ghidul pădurii” şi editarea albumului foto care conţine case de lemn tradiţionale şi peisaje mirifice din zona Banatului Montan.

Liviu DINU