Liliana Danci, bronz la maraton


Duminică, 27 aprilie, în Serbia s-a desfăşurat „Maratonului Belgradului”. Cei 3.370 de sportivi reuniţi la start s-au întrecut în trei probe: 5 km Fun Run, semimaraton şi maraton, masculin şi feminin.

Printre concurenţi s-a aflat şi Liliana Danci, originară din Caransebeş, legitimată la Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, pregătită de profesorii Cristian Dragomir, Iuliana Popescu Enache şi Marian Enache, care s-a comportat foarte bine, ea reuşind să urce pe treapta a treia a podiumului, intrând astfel în posesia medaliei de bronz la maraton.

Membrii Consiliului Oraşului Belgrad consideră acest marathon ca fiind cel mai mare eveniment sportiv din Serbia, el atrăgând cea mai mare prezenţă internaţională. Pentru noi şi pentru România au fost două rezultate deosebite în proba de maraton, fiindcă medalia de bronz cucerită de Liliana Danci a fost completată de «bronzul» obţinut de încă un tricolor, şi anume Daniel Lupulescu. Dorim să le mulţumim celor doi reprezentanţi ai României pentru performanţele realizate, cu o menţiune specială în plus pentru Liliana Danci şi pentru specialiştii noştri care se ocupă în mod profesionist de pregătirea ei şi a tuturor sportivilor”, a declarat Rusalin Fâc, directorul general al Clubului Sportiv Municipal Reşiţa.

Sorin ROGOZ