Liceul „Dacia”, în proiectul de măsuri de inserţie pe piaţa muncii


Organizaţia Centrală a Familiilor Kolping din România (www.kolping.ro), în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara (www.uvt.ro), Liceul Tehnologic „Dacia” din Caransebeş (ltdaciacaransebes@yahoo.com) şi SC CMP CENTER D&V SRL (www.cmpcenter.ro), derulează proiectul de tip grant „Măsuri integrate de inserţie pe piaţa muncii pentru viitorii absolvenţi de învăţământ preuniversitar şi superior din Regiunea de Vest”. Proiectul este co-finanţat din Fondul Social European şi se derulează la nivel regional, în perioada 28 aprilie 2014 – 27 septembrie 2015.

Grupul-ţintă inclus în activităţile proiectului este format din 280 de studenţi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ (licenţă şi master), din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, şi 120 de elevi înmatriculaţi în sistemul naţional de învăţământ, din cadrul Liceului Tehnologic „Dacia” din Caransebeş, ne-a informat Georgeta-Cosmina Muscalu, responsabil informare şi publicitate în cadrul Kolping România.

Obiectivul general al proiectului vizează creşterea nivelului adaptabilităţii, mobilităţii şi ocupabilităţii pe piaţa muncii pentru 400 de viitori absolvenţi de învăţământ preuniversitar şi superior din Regiunea de Vest – judeţele Timiş şi Caraş-Severin, printr-o mai strânsă conectivitate a mediului educaţional cu cel privat.

În vederea atingerii obiectivului, la momentul actual există un număr de 169 studenţi şi elevi consiliaţi. Tinerii consiliaţi vor participa la trei module de instruire pe temele: Motivaţie şi dezvoltare profesională; Comunicare şi lucru în echipă; Autonomie şi responsabilitate.

Tot din luna februarie vor urma stagii de pregătire practică de o lună în cadrul unităţilor partenere. S-au încheiat parteneriate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin cu unităţi de practică ce activează în domeniile asistenţă socială, prevenţie şi intervenţie în urgenţă, protecţia mediului, formare, ştiinţele educaţiei, economic, juridic, marketing, psihologie, administraţie publică, automotive, silvicultură şi prelucrarea lemnului, se mai arată în comunicatul semnat de Georgeta-Cosmina Muscalu.

Mădălina DOMAN