La Viitorul Caransebeş a sunat adunarea!


Echipa Viitorul Caransebeş s-a reunit marţi, 17 ianuarie, pentru prima oară în acest an, la „fluierul” antrenorului Dan Doran răspunzând prezent 17 din cei 27 de jucători, cât numără în momentul de faţă lotul gugulan. În Sala de sport „Valeria Borza” a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 8, fotbaliştii au făcut un prim antrenament uşor, de acomodare la efort, după care tehnicianul Dan Doran şi secundul Petru Bona au vorbit cu băieţii despre planurile pe care clubul vrea să le ducă la îndeplinire în returul actualului sezon al Ligii a IV-a.

Din lotul formaţiei Viitorul Caransebeş fac parte: Cr. Birăescu, D. Socaci, D. Căldăraş (junior), Ghe. Văluşescu, Ov. Bălan, C. Arnăut, B. Gulea, L. Vătafu, M. Gheorghescu, Cr. Suru, D. Bona, N. Imbre (jun.), M. Frenţ (jun., venit de la Rapid Buchin), D. Buzan (jun.), B. Drăgoi, M. Dragomir, I. Văcărescu, D. Şandru, A. Neagu, C. Negoescu, Cr. Ungur, A. Oprea (jun.), M. Românu, P. Ianoşiga (Foresta Armeniş), N. Birăescu (Rapid Buchin), I. Feneş şi… Dan Alexa (antrenorul Concordiei Chiajna).

„Din lot face parte, aşa cum a anunţat nu cu mult timp în urmă, şi Dan Alexa, care, fiind gugulan, şi-a exprimat dorinţa de a ajuta echipa în vederea realizării obiectivelor pe care şi le-a propus, respectiv de a face cât mai multe meciuri frumoase şi de a obţine cât mai multe victorii. Nu ne-a plecat niciun jucător, încă îi păstrăm pe toţi, aşteptăm să vedem şi ce dorinţe au ei… Cei care nu sunt prezenţi sunt învoiţi din motive obiective, iar Drăgoi, Văcărescu şi Feneş sunt accidentaţi… Ne-am reunit cu speranţe şi cu dorinţa de a avea un parcurs cât mai bun în retur, de ce nu chiar mai bun decât cel de anul trecut, când am suferit o singură înfrângere (în partida cu Minerul Anina – n.r.), dar nu vreau să discut despre asta, am pierdut meciul la Masa verde, pe teren obţinând 11 victorii din tot atâtea partide. Dacă la începerea campionatului nu am fost luaţi în seamă, acum se ţine seama serios de Viitorul Caransebeş, noi fiind liderul Ligii a IV-a, cu două puncte în plus faţă de principala candidată la primul loc, Voinţa Lupac”, a spus Dan Doran.

În privinţa startului returului, tehnicianul caransebeşean a declarat că, după ştiinţa lui, chiar dacă e preconizat pentru data de 4 martie, cu siguranţă acesta va fi amânat. „Mai mult ca sigur, anul acesta se va juca şi baraj pentru promovarea în Liga a III-a, cu meciuri tur-retur, programate pentru 17 şi 24 iunie, iar cei de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Caraş-Severin vor să ducă campionatul cât mai aproape de aceste partide, tocmai pentru ca echipa care va reprezenta judeţul nostru să nu facă pauză, având în felul acesta continuitate în pregătire”, a adăugat Dan Doran.

Tehnicianul caransebeşean mizează şi pe sprijinul factorilor locali pentru ca echipa să facă şi o pregătire centralizată, în calcul fiind luată staţiunea Băile Herculane, însă până atunci a întocmit un program de jocuri amicale: în 28 ianuarie cu Muncitorul Reşiţa, pe terenul sintetic din Valea Domanului, în 2 februarie cu Poli Timişoara (Liga a II-a), pe Stadionul CFR Caransebeş, în 4 februarie, cu CSM Lugoj (Liga a IV-a), tot pe terenul sintetic din Reşiţa, şi în 25 februarie, cu echipa timişeană ACS Ghiroda (Liga a IV-a).

Sâmbătă, 21 ianuarie, staff-ul tehnic caransebeşean a hotărât să facă un meci-şcoală.

Sorin ROGOZ