La Obreja-ntr-o grădină, a prins excluderea rădăcină


Au mai rămas doar câteva zile până când cetăţenii României sunt chemaţi la urne pentru a-i alege pe cei care, la nivel local, le vor conduce destinele în următorii patru ani. Ultima lună a fost una plină, în care campania electorală, una mai vulcanică, parcă, decât oricând, ne-a oferit fel de fel de întâmplări, unele amuzante, altele mai puţin. O situaţie inedită s-a înregistrat la Obreja, unde unul dintre candidaţii la funcţia de primar al comunei s-a apucat să-i facă concurenţă nimănui altcuiva decât unui coleg de partid.

Dar să o luăm cu începutul. Pentru scrutinul din 10 iunie, USL l-a desemnat pentru a candida la Primăria Obreja pe actualul edil-şef, Petru Pop, care este şi preşedintele Organizaţiei PNL din comună. Zis şi făcut! Numai că, între timp, vicepreşedintele acestei Organizaţii, Nicolae Gheorghevici, care, timp de 16 ani, a fost consilier local, a luat decizia să se înscrie şi el în cursa electorală pentru fotoliul de primar, cu toate că hotărârea Filialei Caraş-Severin a PNL suna foarte clar, în sensul că Petru Pop este candidatul desemnat de la nivelul conducerii liberale a judeţului.

Ceva-ceva zvonuri în acest sens circulau în comună de mai mult timp, însă, când a fost întrebat dacă sunt adevărate, Nicolae Gheorghevici a negat. Totul a ieşit însă la iveală atunci când acesta a început să-şi lipească prin comună afişele electorale, în calitate de candidat independent. În această situaţie, conducerea Organizaţiei PNL Obreja i-a cerut lui Nicolae Gheorghevici să-şi dea demisia de onoare din partid, însă vicepreşedintele a refuzat să facă acest gest. Prin urmare, în data de 25 mai, Organizaţia Obreja a luat hotărârea de a-l exclude pe Nicolae Gheorghevici din Partidul Naţional Liberal, pe motiv că, deşi nu a fost nominalizat nici de Filiala judeţeană, nici de cea locală să candideze la funcţia de primar, în acest sens fiind desemnat Petru Pop, el şi-a depus totuşi candidatura ca independent. În plus, am mai aflat, Nicolae Gheorghevici nu stătea prea bine nici la capitolul cotizaţie, aceasta nefiind plătită de cel puţin şase luni.

Mai departe, Organizaţia PNL Obreja a înaintat propunerea Biroului Politic Teritorial Caraş-Severin, care, în şedinţa din 29 mai, prin Hotărârea Nr. 9, a decis cu unanimitate de voturi excluderea din partid a lui Nicolae Gheorghevici, toţi cei 19 membri ai Biroului votând în acest sens.

Până în 10 iunie nu mai e mult. De fapt, se poate spune că, deja, timpul până atunci a început să se măsoare în ore…

Sonia BERGER