La Gradinita P.P. 4, traditiile populare, la mare pret


La Reşiţa s-a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, în Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuţa”, Festivalul-concurs interjudeţean „Drag mi-i graiul bănăţan”. La manifestare, ajunsă la cea de a VII-a ediţie, au luat parte peste 250 de copii din Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, Moldova Nouă, Turnu Ruieni, Cornereva, Tirol, Rusca Montană, Brebu, Pojejena şi Sacu, precum şi din Timişoara, Lugoj şi comuna Biled, participanţii recitând poezie în grai bănăţean, interpretând cântece şi dansuri din zonele de unde au venit.

Caransebeşul a fost reprezentat la acest festival de un grup de copii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4, directoare Otilia Dinulică, din care au făcut parte Maria-Anesia Rusnac, Lorena Gogoaşă, Iulia Curcelusche, Cristina Drăghicescu, Andrei Văcărescu, Mario Merluţ, Zaiţa Nicole Munteanu, Sara Bona şi Amalia Şerbescu, coordonatoare Alina Crista, Marinela Boeriu, Maria Bîrză, Florina Bălan şi Monica Munteanu Urban.

În urmă cu o săptămână, în localitatea Giroc, în judeţul Timiş, s-a desfăşurat cea de a III-a ediţie a Festivalului internaţional de folclor pentru preşcolari. Evenimentul a fost găzduit de Grădina de vară a Căminului Cultural din comună, la el luând parte copii de la mai multe grădiniţe din ţară, precum şi din Serbia. Municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului a fost reprezentat de acelaşi grup de copii, cărora li s-au alăturat şi micuţii de la Grădiniţa P.P. 5, directoare Doina Bran. Demn de semnalat este faptul că la acest festival nu doar copiii, cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani, au fost îmbrăcaţi în costume tradiţionale populare, ci şi educatoarele care i-au însoţit.

Mădălina DOMAN