La Glimboca, senectutea s-a întâlnit cu tinereţeaJoi, 20 octombrie, la Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” din Glimboca, senectutea s-a întâlnit cu tinereţea. Octogenarul prof. dr. muzicolog de la Marga, Dumitru Jompan, și-a dorit ca lansarea celei de-a nouăzeci și opta publicații să o facă înconjurat de cei care ar putea să-i urmeze exemplul. Astfel, s-a prezentat la școală cu o cutie plină cu cărți, pentru a le insufla tinerilor învățăcei dragostea față de scriitură și pasiunea pentru cercetare.
,,Bibliografia lucrărilor științifice ale intelectualilor Văii Bistreiˮ, volumul III, a fost exact ceea ce trebuie pentru a da startul unei noi provocări. Curiozitatea copiilor, legată de activitatea scriitoricească a interlocutorului, a fost dublată de interesul manifestat de conducerea comunei Glimboca și a primarului Petru Crîsnic, care a sponsorizat apariția cărții.
Întreaga manifestare organizată la școală a oferit participanţilor prilejul de a discuta cu o veritabilă „bibliotecă vieˮ, iar cei prezenţi au avut ocazia să înțeleagă că vârsta e doar un număr şi că, dacă vrei, poți să-ți păstrezi mintea ageră și să fii productiv până la adânci bătrâneți.
Totul s-a încheiat cu promisiunea că cea de-a o suta lansare va avea loc tot împreună, cu și în rândul tinerilor.
La manifestare au fost prezenți elevii din clasele gimnaziale, toate cadrele didactice și viceprimarul comunei Glimboca, Pavel Mâțu.
Marioara ŢEPIŞ