La Cupa de iarnă, fotbalul a nins cu stele


old boys 4old boys 14autograf belodediciDe la Caransebeş a plecat o iniţiativă care sâmbătă, 26 ianuarie, s-a materializat într-un spectacol sportiv care s-a ridicat la cele mai înalte cote. Gândită şi pusă în practică de Dan Avram, care s-a aflat în fruntea Comitetului de iniţiativă de la AS Era Club Comexim Caransebeş, Cupa de Iarnă „Stelele Banatului” 2013, aflată la prima ediţie, a reunit nume grele ale fostelor glorii cărăşene, care au ţinut să fie alături de Dan Avram în încercarea acestuia de a trage un semnal de alarmă privind starea actuală a fotbalului din Caraş-Severin.

Peste 100 de fotbalişti – tot ce a avut fotbalul cărăşean mai bun în ultimii 35 de ani – s-au aliniat la startul acestui turneu găzduit de Sala Polivalentă din Reşiţa, printre aceştia regăsindu-se cel mai titrat fotbalist cărăşean din toate timpurile, Miodrag Belodedici, cel care a câştigat două Cupe ale Campionilor Europeni, cu două echipe diferite – Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad –, Iosif Rotariu, Florin şi Mircea Bătrânu, dar şi mulţi componenţi care au activat la echipa reşiţeană în perioda ei de glorie.

Sărbătoarea fotbalului în sală a început cu o premiere de excelenţă, în cadrul căreia organizatorii şi partenerii care au sprijinit această acţiune au acordat diplome şi cupe mai multor fotbalişti sau oameni de fotbal pentru întreaga lor carieră pusă în slujba sportului-rege, personajul principal al festivităţii fiind, cum era şi firesc, Miodrag Belodedici, urmat de cel care, ani buni, a fost „motorul” Naţionalei României, Iosif Rotariu.

Competiţia sportivă s-a desfăşurat pe două grupe de câte patru echipe, în cadrul unor formaţii jucând şi fotbalişti din alte localităţi, fiecare meci având două reprize de câte 8 minute. În faza grupelor s-au înregistrat următoarele rezultate: CSM Reşiţa II + Bocşa (generaţia tânără) – Poli Timişoara 1-2, CSM Reşiţa I (garda veche) – Caransebeş 1-1, Lugoj – Anina (Bozovici, Berzasca) 2-1, Oţelu Roşu – Moldova Nouă 1-3, Anina – Reşiţa II 0-6, Moldova Nouă – Reşiţa I 1-0, Timişoara – Lugoj 2-1, Caransebeş – Oţelu Roşu 3-2, Reşiţa II – Lugoj 4-3, Reşiţa I – Oţelu Roşu 1-4, Timişoara – Anina 2-3, Caransebeş – Moldova Nouă 1-2.

În prima semifinală s-au întâlnit Timişoara şi Caransebeş, meciul încheindu-se cu scorul de 3-2 în favoarea lui Poli, după executarea loviturilor de departajare, la finalul timpului regulamentar de joc rezultatul fiind egal, 2-2. În cea de a doua semifinală, Reşiţa II a trecut de Moldova Nouă cu scorul de 4-1. În finală s-au întâlnit Poli Timişoara şi CSM Reşiţa II, „oaspeţii” de pe Bega câştigând meciul cu 5-1, pentru învingători marcând Iosif Rotariu, de 3 ori, şi Marcel Băban, de două ori.

Toţi cei prezenţi la acest turneu au fost unanim de acord că fotbalul practicat a fost unul de cea mai înaltă clasă, desfăşurat în limitele unui fair-play desăvârşit, iar acţiunea, în sine, o reuşită. (Sorin ROGOZ)

 

Mai multe amănuntze, în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 31 ianuarie.