Italienii vor o fabrică de mobilă la Caransebeş


Conducerea administraţiei locale a municipiului a avut recent o serie de discuţii cu reprezentanţii unei companii italiene care produce mobilă şi care intenţionează să deschidă o fabrică de profil la Caransebeş. În România, firma Rowo mai deţine o fabrică similară la Sovata, iar dacă iniţiativa se va concretiza, investiţia va fi de 11 milioane de euro.

Italienii de la Rowoau decis să realizeze în Caransebeş un punct de lucru sau chiar o firmă nouă, cu până la 200 de locuri de muncă, pe o suprafaţă de cinci hectare. Le-am oferit trei locaţii, la alegere – lângă Caromet, lângă Schitul Sf. Pantelimon şi în prelungirea străzii Ştefan Jianu, lângă drumul agricol recent asfaltat, care, iată, deja înseamnă un plus pentru dezvoltarea investiţională a zonei. Le-a plăcut foarte mult această ultimă locaţie, astfel că e posibil să facă nu una, ci două investiţii, fabrica lângă Caromet, locaţia fiind foarte bine amplasată din punct de vedere al utilităţilor, logisticii şi infrastructurii rutiere, dar şi un important showroom de prezentare a mobilei, în prelungirea străzii Ştefan Jianu, în cartierul Pipirig”, a spus primarul municipiului, Marcel Vela.

Investiţia reprezintă şi o continuare a tradiţiei producerii de mobilă în Caransebeş, forţa de muncă specializată din zonă fiind un argument în plus în alegerea făcută de firma italiană. Italienii au ales Caransebeşuldeoarece doresc să se extindă cât mai rapid, în condiţiile în care ultimele participări la cele mai importante târguri de profil le-au adus foarte multe comenzi din Rusia, Anglia şi Japonia, cu perspective de intrare şi pe piaţa arabă, a mai spus primarul municipiului Caransebeş.

Sonia BERGER