Ion Armanca: „Am venit la Caransebeş ca mielul la tăiere”


Viitorul 1913 Caransebeş – A.S. Berzasca 6-3 (5-1)

În etapa a XV-a a Ligii a IV-a, a doua a returului, Viitorul Caransebeş a întâlnit sâmbătă, 17 martie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, pe AS Berzasca, într-o partidă frumoasă şi curată, desfăşurată fără absolut niciun incident, fapt ce explică de ce oaspeţii s-au clasat pe primul loc al Clasamentului fair-play întocmit de AJF Caraş-Severin după încheierea turului.

Primul minut a adus şi prima ocazie de gol în dreptul gazdelor, după o fază în care Nicola a centrat de pe partea stângă, mingea l-a lovit în şold pe Drăgan şi a ricoşat la rădăcina barei drepte a porţii apărate de Călătoaie, după care a revenit în teren, iar pericolul a fost îndepărtat de fundaşii echipei oaspete.

În minutul 5, Negrei a fost faultat la 22 de metri lateral-stânga, lovitura liberă dictată de Ion Daniel Bistrian fiind executată magistral de Neagu, la colţul lung, mingea oprindu-se în vinclul stâng al porţii lui Călătoaie, care nu a avut nicio şansă să intervină.

Peste doar două minute, Bujoreanu l-a angajat în adâncime pe Gruia, acesta a avansat şi, din colţul drept al careului, a trimis la colţul lung, învingându-l pe Socaci şi restabilind egalitatea pe tabela de marcaj.

Gazdele au preluat iar conducerea în minutul 20, în urma unei faze create pe dreapta de Ciucur, acesta a centrat, Nicola a reluat din careu într-un fundaş advers, mingea a ricoşat la Bloju, care, de la 10 metri, a şutat printr-o pădure de picioare, balonul poposind în cele din urmă în plasă.

Peste doar trei minute, Nicola a luat o acţiune pe cont propriu pe aripa stângă, a avansat în interiorul careului şi a şutat puternic, mingea, deviată de un fundaş, nimerind stâlpul drept al porţii lui Călătoaie, de unde a ieşit în corner. Neagu putea să-şi mai treacă o dată numele pe lista marcatorilor în minutul 27, când, după o fază prelungită de atac a gazdelor, mingea a ajuns la el, şutul excelent, de la 20 de metri, al acestuia, fiind scos de sub bară de Călătoaie. Golul a venit în cele din urmă un minut mai târziu, după ce Ciucur a centrat de pe dreapta, Avramovici, aflat în centrul careului celor de la Berzasca, a aşezat pentru Negrei, voleul acestuia, de la 14 metri, lăsându-l fără replică pe Călătoaie.

În minutul 30, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-dreapta, şutul bun al lui Gruia trecând cu câţiva centimetri peste poarta apărată de Socaci.

Gugulanii şi-au mărit din nou avantajul în minutul 38, atunci când Avramovici, aflat la centrul terenului, l-a angajat cu un lob pe Ciucur, pe aripa dreaptă, acesta a avansat nestingherit şi l-a executat pe Călătoaie cu un şut necruţător din interiorul careului.

Scorul pauzei a fost stabilit în minutul 45, de Avramovici, care a reluat de la 12 metri, în poartă, centrarea venită de pe partea dreaptă, de la Nicola.

Primii care au înscris în partea a doua a meciului au fost cei de la Berzasca, în minutul 55, când Gruia a driblat scurt la marginea careului şi a trimis plasat în colţul din dreapta al porţii apărate de Socaci, care, oricât s-a întins, nu a reuşit să evite golul. Băieţii antrenaţi de Ion Armanca au mai punctat o dată în minutul 61, când Bujoreanu a recuperat o minge la centrul terenului, i-a pasat în adâncime aceluiaşi Gruia, care, din interiorul careului, l-a învins pentru a treia oară, cu un şut sec, pe goal-keeper-ul caransebeşean.

Gugulanii au trecut pe lângă gol în minutul 71, atunci când Nicola a centrat perfect de pe stânga, lovitura de cap a lui Neagu, de la 8 metri, fiind respinsă spectaculos de Călătoaie. Gazdele n-au mai ratat patru minute mai târziu, când Nicola a fost angajat perpendicular în adâncime, şi, deşi talonat de Radu, a reuşit să trimită în plasă pe lângă portarul oaspete, ieşit în întâmpinare, stabilind astfel scorul final.

Ultima ocazie şi-au trecut-o în cont gazdele, în minutul 87, atunci când O. Bălan a centrat de pe partea stângă, iar Nicoară, aflat în poziţie incomodă, a pus latul la 6 metri, însă Călătoaie a respins balonul.

Am reuşit cu greu să ne revenim după înfrângerea de la Lupac, în special după cele întâmplate acolo. Dar acesta este un subiect ce ţine deja de trecut… Azi, jucătorii mei au avut atitudine, încercăm să mergem mai departe cu capul sus, muncim, jucăm până în ultima etapă, luptăm cu mare încredere. În etapa viitoare avem meci în deplasare la Bozovici, cu siguranţă va fi o partidă foarte grea, am înţeles că au făcut nişte achiziţii bune în perioada de iarnă. Pentru noi, fiecare meci e greu, pe toate planurile”, a declarat după meci antrenorul gugulan Ion Bica.

Abia am reuşit să ne adunăm 14 oameni dintr-un lot din care se puteau alcătui trei echipe. Am avut şapte absenţe notabile, aproape o echipă… Azi am venit la Caransebeş ca mielul la tăiere, dar jucătorii cred că au intrat destul de bine în joc, având în vedere că primul gol l-am luat repede, dintr-o lovitură liberă executată perfect de Neagu. Am reuşit să egalăm imediat, şi asta spune multe, implică dorinţă, atitudine… Eu zic că golurile le-am luat pe nişte greşeli personale, dar contează că, la 5-1, băieţii nu au depus armele şi, cu mijloacele noastre modeste, am reuşit să mai dăm două goluri. Una peste alta, eu sunt mulţumit de felul în care ne-am prezentat astăzi”, a spus Ion Armanca, tehnicianul formaţiei A.S. Berzasca.

Viitorul Caransebeş: D. Socaci (min. 69, C. Birăescu), Al. Nicola, M. Mariţescu, G. Negrei, C. Bloju (56, P. Stoichescu), Al. Ciucur, A. Neagu (78, C. Nicoară), Al. Avramovici (56, Gh. Valuşescu), B. Gulea, O. Bălan, N. Imbre. Antrenor, Ion Bica.

A.S. Berzasca: D. Călătoaie, Şt. Drăgan, C. Marcovici, I. Dumitru, L. Radu, V. Ciobotaru, C. Bujoreanu, N. Popescu, A. Petruţ, A. Guţu (82, G. Paraschi), S. Gruia; rezerve: R. Ungureanu, D. Iovanovici. Antrenor, Ion Armanca.

A arbitrat la centru Ion-Daniel Bistrian (Reşiţa), asistat la cele două linii de Ion-Daniel Cocora (Bocşa) şi Adrian Velescu (Caransebeş).

Observator: George Chitucea (Reşiţa).

Sorin ROGOZ