Interzis cardiacilor! 1


FC Caransebeş – Millenium Giarmata 3-2 (2-0)

caransebes giarmata 5.jpgVineri, 6 septembrie, s-a confirmat, dacă mai era nevoie, că FC Caransebeş are unul dintre cele mai grele starturi de campionat din ultimii ani, şi asta pentru că, în etapa a doua a Ligii a III-a, a avut un meci extrem de dificil, pe teren propriu, cu Millenium Giarmata.

Aşa cum era de aşteptat, primele minute au fost echilibrate, timişenii făcând un presing extrem de agresiv, astfel că gazdelor le-a fost greu să aducă balonul în jumătatea adversă. Chiar şi golul din minutul 14 a venit pe o fază rapidă, ca un contraatac, pornită de pe dreapta, de la Şandru, care a centrat pe jos, la colţul scurt, Steop deviind balonul, din 8 metri, pe lângă D. Gârba.

După doar 7 minute, caransebeşenii au beneficiat de o lovitură liberă de pe partea dreaptă, de la 25 de metri, pe care a executat-o Zele, goal-keeper-ul timişean a respins greşit, până la Negoescu, care, de la 4 metri, a trimis mingea în poartă, mărind avantajul gugulanilor pe tabela de marcaj.

Gazdele au mai avut o ocazie de a înscrie, în minutul 25, după un corner de pe dreapta bătut de Zele, fundaşii timişeni s-au bâlbâit şi au respins până la Artean, care, de la 8 metri, a trimis puţin pe lângă bara din stânga a porţii lui D. Gârba.

Cea mai bună fază de poartă a oaspeţilor s-a consumat în minutul 37, când Dancia a prins un şut excepţional de la 25 de metri, reflexul lui Cioloca fiind la fel de spectaculos, portarul caransebeşean reuşind să respingă în ultimul moment, cu piciorul, o minge pe care scria „gol”.

Oaspeţii au ieşit mult mai determinaţi de la vestiare, jocul lor fiind mult mai legat şi mai cursiv decât cel practicat în prima parte a meciului. Acesta s-a văzut în minutul 55, când, după un atac prelungit, Goşa a comis un fault la 18 metri, lovitura liberă executată pe jos, de Leucă, păcălindu-l pe portarul caransebeşean, mascat de zid, astfel că scorul a devenit 2-1.

Timişenii nu au slăbit ritmul, căutând în continuare golul egalizator, iar acesta nu s-a lăsat prea mult aşteptat. În minutul 62, Dubei l-a faultat la 25 de metri pe Ajebetini, lovitura liberă a fost executată de acelaşi Leucă, mingea a fost respinsă de apărarea caransebeşeană, însă Dancia a tras perfect de la 20 de metri, lângă bara din stânga a porţii apărate de Cioloca, făcând inutil plonjonul goal-keeper-ul gugulan.

Încurajaţi de cele două reuşite, oaspeţii au forţat marcarea golului care să le aducă toate cele 3 puncte, iar în minutul 71, la o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-dreapta, executată periculos în careul caransebeşean de Leucă, Ajebetini a trimis cu capul peste transversală.

Ultimele zece minute au aparţinut gazdelor, care, în căutarea golului victoriei, au luat cu asalt poarta timişeană. În minutul 80, Negoescu a fost faultat la 17 metri, lovitura liberă executată de Artean trecând peste poarta lui D. Gârba. Peste 3 minute, Negoescu a prins un şut bun de la 20 de metri, însă portarul timişean a reuşit să respingă. În ultimul minut regulamentar al jocului, caransebeşenii au fost din nou la un pas de a înscrie, după o lovitură liberă de la 35 de metri executată de Şandru, Dubei a deviat cu capul în bară, mingea a revenit la Goşa, care, tot cu capul, a trimis-o în braţele lui D. Gârba.

Şi când toată lumea aştepta fluierul de final al lui Florin Ardelean, Gheju a pătruns frontal în careul timişean, fiind busculat de Oneţ, „centralul” întâlnirii arătând punctul cu var. Penalty-ul a fost executat de acelaşi Gheju, care a trimis în stânga lui D. Gârba, aducând gugulanilor 3 puncte extrem de muncite. Era minutul 90+3…

FC Caransebeş: Cioloca, Artean, Goşa, Negoescu, Suru (min 76, Fuchs), Zele, Şandru, Steop (74, Gheju), Firan (83, R. Artimon), Dubei, Feneş (56, Constantinescu); rezerve: Laurenţiu, Bona, Dragu. Antrenor, Alin Artimon.

Amănunte în editia tipărită a ziarului care va apărea pe piaţă joi, 12 semtembrie.


Un gând despre “Interzis cardiacilor!

  • Petru Fuchs

    aTENTIE, PE PORTARUL OASPETILOR IL CHEAMA Garlea si el a fost schimbat la pauza cu Narita, deci penaltiul executat de Gjheju l-a avut in poarta pe Narita…

Comentariile sunt închise.