Interferenţe şi măiestrie la ,,Corneliu Baba”


 Recent, la Galeria de Artă de la parterul Casei de Cultură ,,George Suru” din Caransebeş a avut loc vernisajul expoziţiei ,,Interferenţe şi măiestrie”, a elevilor Liceului de Artă ,,Carmen Sylva” din Ploieşti, prilej cu care au fost prezentate publicului mai mult de 70 de lucrări – picturi şi sculpturi în lemn şi marmură. Tabăra de creaţie de la Caransebeş a fost organizată de Casa Kolping şi Casa de Cultură, în perioada 25 iunie – 9 iulie. (T. Mesner) 

Galeria de artă „Corneliu Baba” a Casei de Cultură din municipiul Caransebeş a găzduit zilele trecute vernisajul expoziţiei „Interferenţe şi măiestrie”, a elevilor Liceului de Artă ,,Carmen Sylva” din Ploieşti, catedra profesorilor Eugen Petri – sculptură, şi Cristina Galai – pictură, prilej cu care au fost prezentate publicului mai mult de 70 de lucrări – picturi şi sculpturi în lemn şi marmură. Prezent la acţiune, primarul Ion Marcel Vela şi-a exprimat convingerea că, în anii care vor urma, o parte dintre cei 10 tineri prezenţi la Caransebeş, participanţi pentru prima oară la o tabără de creaţie, vor fi ambasadori ai culturii româneşti.

Tabăra de creaţie de la Caransebeş a fost organizată de Casa Kolping şi Casa de Cultură, în perioada 25 iunie-9 iulie, prilej deosebit pentru tineri de a se întâlni şi lucra alături de artiştii prezenţi la Simpozionul Internaţional de Sculptură în Marmură. Lucrările expoziţiei „Interferenţe şi măiestrie” urmează să intre în patrimoniul Kolping România, care a preluat aspectele de organizare şi finanţare ale taberei. Expoziţia este deschisă timp de două săptămâni, la Galeria de Artă ,,Corneliu Baba” din Caransebeş.

Tiana MESNER