Incendii la foc automat


Pompierii militari ai Detaşamentului Caransebeş au intervenit, în doar 24 de ore, pentru lichidarea a două incendii produse la gospodării ale populaţiei.

Primul dintre ele, anunţat prin Apelul Unic de Urgenţă 112, în jurul orei 14.15 a zilei de 2 februarie, a izbucnit la o casă de pe Strada Ardealului din municipiul Caransebeş, cel mai probabil din pricina unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect. Au ars bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de lei, printre care 50 de kilograme de textile, o centrală termică, o combină frigorifică, precum şi tavanul dublu din lemn pe aproximativ 8 metri pătraţi. Valoarea bunurilor salvate a fost evaluată la 100.000 de lei, existând pericolul extinderii focului la casele învecinate, ne-a informat lt. Adriana Marghescu, purtător de cuvânt al ISU „Semenic” Caraş-Severin.

Cel de-al doilea incendiu a fost semnalat la grajdul unui imobil din localitatea Turnu Ruieni, în noaptea de 3 februarie, în jurul orei 1.30. Fiind observat cu întârziere şi din pricina fânului depozitat în pod, incendiul s-a propagat cu repeziciune, astfel că, la sosirea la faţa locului a pompierilor militari, acesta se manifesta cu flacără la întregul grajd, precum şi la anexele gospodăreşti ale imobilului vecin. Valoarea însumată a pagubelor a fost evaluată la aproximativ 70.000 de lei, iar a celor salvate la 120.000 de lei. La una din case au ars 16 păsări, acoperişul grajdului pe aproximativ 160 de metri pătraţi, acoperişul bucătăriei şi al cămării pe aproximativ 30 de metri pătraţi, în jur de 5.000 kg de fân depozitat în pod, două uşi, un circular, un moto-fierăstrău, două căruţe, un frigider, 20 de metri cubi de lemn de foc. La cealaltă casă au ars aproximativ 80 de metri pătraţi de acoperiş la magazie şi şură, în jur de 100 de metri pătraţi din tavanul unei camere, al unei băi şi la două magazii de alimente. Intervenţia a fost de durată, din cauza materialului lemnos şi a fânului, care au trebuit îndepărtate pentru ca pompierii să se asigure că focul nu va reizbucni. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din pricina unui coş de fum deteriorat, ne-a mai informat lt. Adriana Marghescu. (B. Meteş)