Incendii cu repetiţie pe Tudor Vladimirescu


Incendii cu repetiţie pe Tudor Vladimirescu

Pentru a doua oară în decurs de aproximativ două luni, la blocul de garsoniere situat pe strada Tudor Vladimirescu, la numărul 2, din municipiul Caransebeş, a izbucnit un puternic incendiu. Focul s-a declanşat într-o garsonieră de la etajul doi, unde, imediat, s-a auzit şi o bubuitură asurzitoare. Locatarii, cuprinşi de panică din cauza flăcărilor şi a fumului înecăcios, au sunat la Numărul unic de urgenţe 112.

Totodată, aceştia au intervenit cu găleţi de apă şi pentru salvarea membrilor familiei surprinşi în interiorul garsonierei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Caransebeş, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic”, al judeţului Caraş-Severin. La faţa locului au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Poliţiei, Procuraturii şi Administraţiei Publice Locale din urbea de pe Timiş şi Sebeş, precum şi două echipaje ale Ambulanţei. Lucrătorii din cadrul societăţilor Electrica şi E-On Gaz au întrerupt alimentarea de la utilităţi a întregului imobil de pe strada Tudor Vladimirescu. Datorită intervenţiei prompte a Pompierilor caransebeşeni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic”, focul nu s-a extins şi la locuinţele vecine. În timpul incendiului au ars însă majoritatea bunurilor din garsonieră.

Şeful Gărzii de Intervenţie din cadrul Detaşamentul de Pompieri din urbea de pe Timiş şi Sebeş, Vartolomei Velescu, a intervenit la locul evenimentului cu două autoutilitare speciale şi 11 subofiţeri. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea cauzelor exacte care au condus la declanşarea incediului.

Liviu DINU