În două luni, vom avea Poliţia Animalelor 1Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat recent că Guvernul a aprobat prin Ordonanţă de urgenţă înfiinţarea Poliţiei Animalelor, instituţie care va avea 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari, precum şi autoutilitare. De asemenea, va avea structuri în toate judeţele ţării.
„O dorinţă a noastră, a tuturor, un proiect care a fost supus unei dezbateri lungi, unei transparenţe publice, am discutat cu toţi cei care sunt implicaţi în acest domeniu, cu asociaţii pentru protecţia animalelor, cu specialişti. Am discutat cu ataşaţi de Afaceri interne care sunt detaşaţi la reprezentanţele noastre diplomatice din alte state pentru a analiza tot ceea ce există la această oră în alte legislaţii, astfel încât să putem implementa, produce, promova şi adopta un proiect de lege extrem de important”, a declarat Marcel Vela.
În următoarele 60 de zile de la publicarea Ordonanţei în Monitorul Oficial, perioadă care constituie termenul de implementare, de angajare, de organizare a concursurilor, ea va fi operaţională. (M. Doman)


Un gând despre “În două luni, vom avea Poliţia Animalelor

Comentariile sunt închise.