În Caraș-Severin nu se mai taie nici măcar o crenguță!


Cu toate că Direcția Silvică din Caraș-Severin și-a propus să exploateze în cursul anului 2016 peste 670.000 de metri cubi de masă lemnoasă, activitățile instituției și investițiile în lucrări și modernizări preconizate sunt deocamdată blocate, și asta fiindcă nu a fost încă licitat volumul de lemn ce va fi vândut anul acesta în județ.

Cantitatea de lemn propusă pentru anul acesta este mai scăzută decât în 2015 și este foarte posibil să se reducă și mai mult, având în vedere că primele două luni din an au trecut deja.

Întârzierea a fost provocată de faptul că agenții economici au boicotat primele două licitații, derulate în decembrie și ianuarie, fiind nemulțumiți de faptul că prețul masei lemnoase a crescut. Această situație se înregistrează în întreaga țară, în prezent Regia Națională a Pădurilor lucrând la stabilirea unor noi prețuri.

Conform declarațiilor lui Ștefan Stănescu, directorul Direcției Silvice Caraș-Severin, în momentul de față Regia Națională a Pădurilor ROMSILVA încearcă să stabilească alte prețuri, conform noului regulament, iar acestea pot să scadă cu 10 procente la fiecare licitație.

Printre investițiile pe care și le-a propus pentru acest an conducerea Direcției Silvice Caraș-Severin, se numără reabilitarea unor drumuri forestiere și dotarea cu noi utilaje de lucru.

Bogdan NAUM