Iepuraşul a împărţit punctele între Lupac şi CaransebeşVoinţa Lupac – Viitorul Caransebeş 1-1 (0-1)
Etapa cu numărul 20 a Ligii a IV-a a fost şi runda care se voia hotărâtoare în privinţa stabilirii echipei care să ia o opţiune serioasă pentru câştigarea campionatului, întrucât se întâlneau ocupantele primelor două locuri, Voinţa Lupac, respectiv Viitorul Caransebeş. Meciul s-a disputat vineri, 26 aprilie, pe terenul campioanei de anul trecut, în prezenţa unui mare număr de spectatori, dar şi a unei galerii însemnate venite de la Caransebeş, Magica Balta încurajându-i pe gugulani pe toată durata partidei.
Oaspeţii au început mai bine şi au trimis primul şut pe poartă în minutul 3, prin Megheleş, însă Petruţ a reţinut cu siguranţă. Două minute mai târziu, Neagu a expediat o centrare covrig de pe partea stângă, însă lui Frenţ, aflat la 6 metri, i-a lipsit un vârf de gheată să împingă mingea în plasă.
Odată cu trecerea timpului, gazdele au echilibrat partida, însă tot gugulanii au avut cele mai importante faze de poartă. Astfel, în minutul 25, oaspeţii au atacat pe stânga, mingea a ajuns la Negoescu, în colţul careului, acesta a avut timp să facă stop şi să-şi aşeze balonul, după care a şutat puternic, Petruţ fiind păcălit de devierea lui Cheda, băieţii lui Ion Bica trecând în avantaj pe tabela de marcaj.
Şi chiar dacă spiritele s-au mai încins uneori, ceea ce era de aşteptat într-un meci cu asemenea miză, centralul arădean Tudor Jurca a calmat jucătorii simplu, arătând cartonaşe galbene componenţilor ambelor echipe.
Lupacul a avut o fază mai periculoasă în minutul 34, când Mitru a executat un corner de pe dreapta, iar Avramovici, la 8 metri, a şters balonul cu capul, trimiţându-l pe lângă poarta apărată de Birăescu.
Peste doar un minut, Nicola a irosit o ocazie uriaşă de a mări avantajul echipei gugulane, reluarea sa, de la doar 8 metri, după o pasă venită de pe dreapta, de la Negoescu, ducându-se mult peste poarta apărută de Petruţ.
Gazdele au mai expediat un şut spre poarta gugulană în minutul 39, prin Mihai, însă execuţia acestuia, de la 30 de metri, a trecut peste transversala porţii adverse.
În ultimul minut de joc al primei reprize, caransebeşenii au beneficiat de o lovitură liberă obţinută de Neagu la 28 de metri, puţin lateral stânga, executată tot de el, însă mingea s-a dus peste poarta apărată de Petruţ.
Partea a doua a meciului nu a semănat deloc cu cea dintâi. Chiar dacă la acest scor caransebeşenii erau pe primul loc, cu două puncte în faţa Lupacului, şi chiar dacă în tribună se afla şi primarul Felix Borcean, venit să-i încurajeze pe gugulani, se pare că unii dintre jucători nu au făcut faţă presiunii psihice, astfel că jocul oaspeţilor a avut mult de suferit. E adevărat şi că de la vestiare a ieşit parcă o altă echipă a Lupacului, mult mai motivată şi care se pare că şi-a revenit din şocul de a se vedea condusă pe teren propriu. Astfel, în minutul 52, Marcu a trimis o centrare la semiînălţime de pe stânga, însă portarul Birăescu a ieşit curajos şi a prins chiar în faţa lui Avramovici.
În minutul 54, gugulanii au avut şi ei o fază frumoasă, Negoescu combinând cu Jula, iar acesta din urmă, de la numai 8 metri, a deviat spre poarta goală, însă Bărbulescu a respins în ultima clipă. Două minute mai târziu, Neagu, talonat de Oncică, a intrat în careu pe aripa stângă şi a încercat o scăriţă, însă portarul gazdelor a reuşit să respingă balonul.
Cu timpul, oaspeţii s-au retras în propria jumătate de teren, lăsându-i la centru doar pe Neagu şi pe Negoescu, în eventualitatea unui contraatac, dar, din păcate pentru gugulani, mingea a ajuns foarte rar la cei doi jucători, echipa fiind practic ruptă în două.
Gazdele au egalat în minutul 70, când, după o degajare de 60 de metri, mingea a ajuns la Mitru, acesta l-a angajat în careu pe Modâlcă, pe aripa dreaptă, Birăescu a ieşit şi a comis fault, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Mitru, care a trimis în dreapta goal-keeper-ului caransebeşean.
În ultima parte a meciului, ambele echipe au trecut pe lângă gol în mai multe rânduri, ceea ce a făcut ca partida să crească în spectaculozitate. Astfel, în minutul 84, Negoescu l-a angajat perfect pe Jula în adâncime, acesta a intrat în careu şi a şutat cu latul de la 12 metri, încă a trimis direct în braţele lui Petruţ.
În replică, două minute mai târziu, Avramovici a scăpat pe partea stângă, a centrat în gura porţii, însă lui Mihai i-au lipsit câţiva centimetri pentru a trimite balonul în plasă. Peste doar un minut, Popa a scăpat şi el pe partea stângă, a pătruns în careu talonat de Arnăut, Birăescu a ieşit, jucătorul gazdelor a încercat un lob, însă balonul s-a scurs agonizant, prin faţa porţii caransebeşene, în afara terenului. După încă un minut, Avramovici a scăpat spre poartă, de această dată pe aripa dreaptă, Megheleş l-a talonat, iar şutul atacantului echipei gazdă a fost respins cu piciorul de Birăescu.
Gugulanii au mai avut şi ei o ocazie în minutul 90+2, când mingea a circulat pe traseul Jula – Negoescu – Mărgan, centrarea pe jos a acestuia fiind respinsă din faţa porţii de Străin.
Voinţa Lupac: D. Petruţ, Al. Mitru (min. 90+3, F. Lolea), M. Cheda, C. Oncică, B. Bărbulescu, V. Marcu, O. Mihai, A. Modâlcă, Al. Avramovici, L. Străin, C. Popa; rezerve: Z. Isac, D. Mihuţescu, B. Vişatovici, M. Krkelic. Antrenor, Boşco Vişatovici.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, M. Mărgan (90+3, F. Boieriu-Ujica), N. Jula, C. Arnăut, M. Mariţescu, A. Megheleş, M. Frenţ (80, C. Nicoară), I. Drăgoi, Al. Nicola (75, R. Stanislav), A. Neagu, C. Negoescu; rezerve: D. Socaci, D. Enache, N. Stanca, A. Cut. Antrenor, Ion Bica.
A arbitrat la centru Tudor Jurca (Arad), asistat la cele două linii de Răzvan Nistoran (Oraviţa) şi Ghiţă Scînteie (Moldova Nouă).
Observatori: Viorel Lolea (Reşiţa) şi Dan Miholcea (Bocşa).
Sorin ROGOZ