Hidroconstrucţia, la 60 de ani


În cursul săptămânii trecute, societatea ,,Hidroconstrucţia” a împlinit 60 de ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, directorul Sucursalei ,,Bistra”, Ilie Ban, a invitat peste 200 de persoane – reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai celei judeţene, precum şi colaboratori –, totul într-o atmosferă selectă, la Restaurantul ,,Nord” din Caransebeş. Antrenul a fost întreţinut de formaţia condusă de prof. Laurenţiu Iancu, dar şi de solistele Elena Jurjescu şi Maria Gorghiu, actorul Eusebiu Ştefănescu susţinând un recital de poezie. (A. Crânganu)

Atmosferă de mare sărbătoare, joi, 16 decembrie, la Restaurantul ,,Nord” din Caransebeş, prilejuită de aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea societăţii ,,Hidroconstrucţia”. Cu această ocazie, Ilie Ban, directorul Sucursalei ,,Bistra”, cu sediul în municipiul de pe Timiş şi Sebeş, a ţinut să-i aibă alături la momentul festiv pe marea majoritate a colaboratorilor, respectiv reprezentanţi ai administraţiei publice locale din zonele unde ,,Hidroconstrucţia” îşi desfăşoară activitatea, de la nivel judeţean, dar şi ai firmelor private din ţară, în total dând curs invitaţiei peste 200 de persoane. ,,Societatea împlineşte 60 de ani, dar sucursala noastră, mai cunoscută sub numele de <<Bistra>>, va aniversa 30 de ani de activitate abia în 1 ianuarie 2012, deşi efectiv aici se lucrează de ceva mai mult timp. Eu am deschis finanţarea în septembrie 1979 şi am început lucrul în 1980, dar, oficial, ea a luat fiinţă în 1982”, a spus Ilie Ban.

Printre cei prezenţi la petrecerea de joi, o notă aparte au dat-o cei doi veterani din Caransebeş, Francisc Tamaş şi Ion Găină, care au lucrat de-a lungul timpului pe mai multe şantiere, inclusiv pe cea ale hidrocentralelor Bicaz şi de pe râul Someş. Atmosfera – discretă şi de bun-gust – a fost întreţinută de formaţia condusă de prof. Laurenţiu Iancu, apoi de solistele Elena Jurjescu şi Maria Gorghiu, momentul artistic fiind întregit de un recital al actorului Eusebiu Ştefănescu. În acest sens, primarul municipiului, Ion Marcel Vela, prezent la aniversare, s-a înţeles cu Maria Gorghiu şi Eusebiu Ştefănescu să susţină, în zilele de 11 sau 12 ianuarie anul viitor, un spectacol la Caransebeş.

Să mai spunem că pe mese, în afara bucatelor rafinate, s-au găsit şi sticle de vin personalizate, pe a căror etichetă era inscripţionat ,,Hidroconstrucţia – 60 de ani”. La mai mulţi!

Adrian CRÂNGANU