Grup Forestier se inspiră din experienţa elveţiană


În prezent, Grupul Şcolar Forestier din Caransebeş derulează un Proiect de Parteneriat cu Asociaţia ,,Viitorul – Zukunft Mit Rumanien”, din Elveţia, cu scopul de a realiza un învăţământ modern şi european la nivelul liceului din municipiu. Cea mai importantă etapă a acestei acţiuni a fost deplasarea în ,,Ţara Cantoanelor” a unei delegaţii cărăşene, în vederea efectuării unui schimb de experienţă. Timp de şapte zile, membrii acesteia au vizitat o serie de instituţii de învăţământ cu specific tehnic şi ateliere şcolare din Elveţia. (L. Dinu, C. Senco)

La Grupul Şcolar Forestier din municipiul Caransebeş este în derulare un Proiect de Parteneriat cu Asociaţia „Viitorul – Zukunft Mit Rumanien” din Elveţia, în vederea realizării unui proces de învăţământ modern şi european la nivelul instituţiei din urbea de pe Timiş şi Sebeş.

Proiectul respectiv mai beneficiază de implicarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, a cAsociaţiei „Societatea Femeilor Ortodoxe” şi a Primăriei municipiului Caransebeş.

Cea mai recentă etapă din cadrul acestui Parteneriat a consemnat deplasarea în „Ţara Cantoanelor” a unui grup-ţintă, format din cadre didactice, maiştri şi directorul Grupului Şcolar Forestier, Florin Bogdea, precum şi un reprezentant al Inspectoratului Şcolar Judeţean, în vederea efectuării unui schimb de experienţă. Cu acest prilej, timp de şapte zile, partenerii români au vizitat o serie de instituţii de învăţământ cu specific tehnic şi ateliere şcolare din zona localităţii Berna, familiarizându-se astfel cu sistemul de învăţământ elveţian.

Pentru perioada următoare, în cadrul parteneriatului respectiv, se doreşte pregătirea extra-curriculară a unei grupe de elevi în domeniul mecanicii agricole, dar şi realizarea unei săli de montare-demontare de motoare agricole, împreună cu locurile de parcare aferente auto-utilajelor din dotarea instituţiei de învăţământ.

Trebuie menţionat şi faptul că, în trecut, tot cu sprijinul partenerilor elveţieni de la Asociaţia „Viitorul – Zukunft Mit Rumanien”, la Grupul Şcolar Forestier au fost inaugurate şi utilate corespunzător un nou Laborator Tehnologic Mecanic, precum şi un Atelier de Reparaţii Tractoare şi Auto. De asemenea, unitatea de învăţământ din urbea de pe Timiş şi Sebeş a beneficiat de donaţii reprezentând mobilier şcolar, scule pentru mecanică agricolă, dar şi de 31 de calculatoare pentru sala de Legislaţie Rutieră.

Liviu DINU

Carmen SENCO