FC Caransebeş continuă în Liga a III-a… dar cu examen la 1 iulie 2013!


marcel velaDupă o stare de incertitudine, alimentată, din păcate, cu fel de fel de zvonuri care nu au făcut bine fotbalului gugulan, iată că miercuri, 27 februarie, s-a luat o hotărâre în privinţa viitorului formaţiei FC Caransebeş, care activează în Liga a III-a. După mai multe runde de discuţii purtate de staff-ul clubului, responsabilii din administraţia locală şi reprezentanţi ai unor firme private,  miercuri s-a ajuns la o înţelegere, astfel încât echipa din Balta Sărată, pe care mulţi o credeau desfiinţată până în urmă cu câteva zile, să poată continua în Liga a III-a. Situaţia a fost creată de faptul că o parte din membrii clubului nu au susţinut financiar echipa în turul acestui campionat şi se înregistrează în prezent datorii la unii furnizori de servicii şi la o mare parte din fotbalişti. Singurii membrii care au susţinut echipa au fost Consiliul Local, care achita anual o cotizaţie de 300.000 RON şi încă un finanţator, Marian Copilu, directorul firmei Copisa (cea care a construit centura de ocolire a municipiului Caransebeş), acesta fiind cel ce a susţinut-o două campionate, ca principal sponsor.

O decizie cât mai urgentă se impunea cu atât mai mult cu cât prima etapă a returului este programată pentru data de 8 martie şi mulţi sportivi de la Liga a-III -a şi-au solicitat transferuri la alte echipe, iar FC Caransebes era în pragul retragerii din campionat, municipiul păstrând numai echipa de Liga a IV-a,  care este susţinută doar de primărie, anual cu suma de 57.000 RON, deoarece aici activează în special copii din Caransebeş.caransebes pandurii 5

După încheierea discuţiilor, s-a hotărât în ultima clipă cooptarea unui nou sponsor la FC Caransebeş – o firmă a unui impresar FIFA, «Narcisa Sport Construct”, care va mai aduce alături de club şi alţi finanţatori din Arad şi Drobeta Turnu Severin pentru susţinerea costurilor din retur şi achitarea datoriilor restante din tur. Din surse apropiate clubului, am aflat că va  fi o perioadă de probă managerială şi financiară până la data de 1 iulie a.c., în baza unui Acord de parteneriat încheiat cu actuala conducere, care va prevedea drepturi şi obligaţii din partea ambelor părţi. Consiliul Local, ca membru fondator al clubului, pe lângă cotizaţia anuală va asigura în continuare şi cele trei baze sportive pentru antrenamente şi meciuri oficiale şi va oferi clubului atât organizarea activităţilor, cât şi încasarea veniturilor de la Ştrandul «Tineretului». Urmează ca, în funcţie de rezultatele obţinute în acest retur, să se decidă modul de organizare a clubului pentru viitorul campionat”.

Contactat de noi, Eutin Bojin, administratorul societăţii care intră în acest parteneriat, ne-a declarat că joi, 28 februarie, la ora 15, la stadion va avea loc o şedinţă, iar primul antrenament va începe la ora 15.30. El va fi condus de Vasile Mănescu, din Drobeta Turnu Severin, antrenor cu Licenţă PRO, care îi va ţine locul tehnicianului dorit de Bojin, respectiv Stelian Gherman, acesta mai având de rezolvat câteva probleme la Alba Iulia. Din noul staff fac parte Cosmin Popovici – vicepreşedinte, Vasile Mănescu – director sportiv, şi Dan Vătafu, organizator de competiţii.

​„Vom aduce la echipă maximum 10 fotbalişti, 5-6 seniori, iar restul sub 21 de ani. Vom completa lotul cu câţiva jucători de la echipa a doua, pe care am urmărit-o timp de câteva săptămâni şi unde am văzut câţiva jucători de perspectivă. Apreciem în mod deosebit munca depusă de Marius Dulca, pe care il dorim secund la prima echipă. Dorinţa noastră este ca echipa mare şi cea mică să facă pe viitor mai multe antrenamente împreună, astfel încât antrenorii să-i poată vedea mai bine la lucru pe fotbalişti”, a mai spus Eutin Bojin.

Primarul municipiului Caransebes ne-a declarat că administraţia locală în fiecare an şi-a respectat angajamentele financiare faţă de club şi că, având în vedere noua înţelegere de la Liga III-a, săptămâna viitoare se va achita deja prima tranşă din fondurile de la bugetul local alocate pentru acest retur de campionat. Deoarece Primăria nu este implicată în managementul clubului, speră ca în viitor, cât mai mulţi oameni de afaceri din Caransebeş şi sponsori de oriunde să se implice în fenomenul  fotbalistic din zonă. Dacă situaţia înregistrată la sfârşitul acestui campionat nu va fi cea scontată şi se vor mai înregistra din nou datorii, administraţia locală se va retrage de la Liga a III-a şi va susţine pentru campionatul viitor doar activitatea fotbalistică de juniori şi echipa de tineret de la Liga IV-a”, a mai precizat edilul-sef, Marcel Vela.

Sorin ROGOZ