Ezerişul păşeşte cu dreptul în casa nouăProgresul Ezeriş – Croaţia Clocotici 3-0 (0-0)
Progresul Ezeriş a jucat sâmbătă, 5 octombrie, primul meci în noua „casă”, deoarece de acum înainte formaţia îşi va disputa partidele de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, întâlnind, în etapa a V-a a Ligii a IV-a, Zona Oraviţa, pe Croaţia Clocotici.
Prima repriză a fost dominată de cei de la Progresul, care au avut prima fază mai periculoasă în minutul 23, atunci când Simion, bine angajat în adâncime, a rămas singur cu Marcel Filca, însă goal-keeper-ul Croaţiei a ieşit şi a închis unghiul, iar jucătorul gazdelor a şutat în el.
Următoarea ocazie s-a consemnat peste doar două minute, când japonezul Kawagoe a scăpat pe partea dreaptă şi a şutat puternic din unghi, însă balonul a scuturat doar plasa laterală.
În minutul 29, Adamescu a executat un corner de pe dreapta, Albu s-a înălţat dintr-un buchet de jucători, însă lovitura sa de cap a trecut la doar câţiva centimetri de stâlpul drept al porţii oaspeţilor.
Băieţii antrenaţi de Adrian Enăşescu puteau să intre la pauză cu un avantaj de un gol, după ce, în minutul 39, Rusnac a executat o lovitură liberă obţinută de Adamescu, în înghesuiala creată în faţa porţii Simion fiind faultat în suprafaţa de pedeapsă, centralul Dorin Voina dictând penalty. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Koschling, în stânga portarului, însă Filca a ghicit colţul şi a respins.
În repriza a doua, cei de la Ezeriş au mărit presiunea şi au avut câteva ocazii irosite de Chiurtu, în minutul 55, al cărui şut a fost prins de Filca sub transversală, şi Negoescu, în minutul 67.
În minutul 68, a fost rândul oaspeţilor să beneficieze de o lovitură de la 11 metri, după ce Birăescu l-a faultat în careu pe Guduleasa, însă goal-keeper-ul gazdelor a reuşit să respingă penalty-ul executat de C. Balaci în dreapta sa.
În minutul 77, după o combinaţie cu Rusnac, Negoescu a ajuns în centrul careului celor de la Progresul, însă şutul său de la 10 metri a fost respins cu piciorul de Filca.
Gazdele întâlnirii au deschis scorul în minutul 79, după o centrare lungă trimisă de Adamescu de pe partea stângă, Negoescu a întors cu capul în centrul careului, de unde Kawagoe, nemarcat, a trimis în plasă pe lângă Filca.
Oaspeţii puteau înscrie şi ei în minutul 82, însă lovitura de cap a lui M. Vatav, din centrarea lui Costachi, a fost reţinută de Birăescu.
Progresul şi-a mărit avantajul în minutul 85, când Drăgoi a trimis o pasă perfectă printre fundaşii adverşi, iar Adamescu, rămas singur cu Filca, a şutat plasat, cu exteriorul, făcând inutilă intervenţia portarului oaspete.
Filca a intervenit bine în minutul 89, când a scos cu piciorul şutul din 6 metri al lui Kawagoe, care a pus latul la o centrare venită de pe stânga, de la Adamescu.
Scorul final a fost stabilit în minutul 90+3, când micuţul jucător japonez a şutat din întoarcere, de la 12 metri, pe jos, Filca prinzând balonul, pentru ca apoi să-l scape printre picioare.
Progresul Ezeriş: C. Birăescu, C. Chiurtu, M. Albu, G. Koschling, I. Adamescu, D. Drăgoi, T. Kawagoe, R. Ciurea (min. 46, Al. Urlică), I. Simion (46, C. Epure, 61, A. Megheleş), Al. Rusnac, C. Negoescu (83, A. Sîrbu); rezerve: C. Badea, P. Măduţă, P. Secula. Antrenor, Adrian Enăşescu.
Croaţia Clocotici: Marcel Filca, Gh. Ribar, R. Costachi, M. Vatav, I. Haţegan, C. Moţi, D. Guduleasa (90+2, V. Vatav), A. Bordea, C. Doană (41, S. Gherman), K. Dobre (46, C. Balaci), M. Balaci (83, M. Udoviţă); rezerve: M. Muselin, Marian Filca. Antrenor, Claudiu Balaci.
A arbitrat la centru Dorin Voina (Reşiţa), asistat la cele două linii de Ioana Grigoraş (Reşiţa) şi Ion Cocora (Bocşa).
Observatori: Petru Herghelegiu (Bocşa) şi Antonel Burtea (Reşiţa).
Sorin ROGOZ