Euro-Info Fonduri, la Caransebeş


Instituţia Prefectului Judeţului Caraş-Severin derulează în această perioadă, prin intermediul Serviciului Afaceri Europene, Campania de diseminare a informaţiilor privind planurile operaţionale, fondurile structurale şi alte finanţări europene. În acest sens, a fost organizată o sesiune de informare la Caransebeş, eveniment găzduit de Aula ,,1 Decembrie 1918” a Primăriei municipiului. Campania are loc sub genericul de ,,Euro-Info Fonduri 2011” şi are ca parteneri instituţii abilitate să ofere informaţii legate de modul de elaborare a documentaţiilor pentru obţinerea finanţărilor. Obiectivul general al campaniei este acela de a creşte gradul de absorbţie a fondurilor structurale la nivelul judeţului Caraş-Severin. Grupurile-ţintă vizate sunt administraţia publică locală, mediul rural, IMM-urile, societatea civilă, dar şi învăţământul profesional sau tehnic.

Tot cu această ocazie, la Caransebeş s-a desfăşurat şi o scurtă şedinţă de instruire în rândul reprezentanţilor unui număr de 11 primării din zona urbei de pe Timiş şi Sebeş, în vederea implementării unui proiect cu finanţare europeană, ce prevede realizarea procesului de modernizare instituţională la nivelul întregii administraţii a judeţului. Reprezentanţii grupurilor-ţintă prezenţi la eveniment au apreciat ca fiind deosebit de utilă întâlnirea de la Caransebeş.

Până în acest moment, calendarul întâlnirilor Campaniei de informare a programat acţiuni specifice în centrele zonale Oraviţa şi Caransebeş, urmând ca manifestări similare să se desfăşoare şi la Oţelu Roşu în data de 4 martie, Băile Herculane – 11 martie, Reşiţa – 14 martie, Bozovici – 16 martie, Grădinari – 25 martie, şi Moldova Nouă în ziua de 31 martie.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la Campania de informare, doritorii se pot adresa Serviciului Afaceri Europene din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţului Caraş-Severin, telefon 0255/210246.

Liviu DINU