Elevii Şcolii de Muzică, la Festivalul Euroregional


Elevii Şcolii de Muzică şi Arte Plastice din cadrul Liceului Pedagogic ,,C.D. Loga” din municipiul Caransebeş continuă să obţină distincţii importante, recunoscute la nivel internaţional. La Timişoara a avut loc cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Euroregional „Alma Cornea-Ionescu”, concurs la care au participat tineri de la 12 instituţii de învăţământ, 73 de elevi la pian şi 24 la vioară, din Ungaria, Republica Serbia şi România. Astfel, Emanuela Benec, din clasa a VI-a, a câştigat locul II la Secţiunea vioară, Sorin Pui, din clasa a IV-a, a obţinut tot un loc II, iar fratele geamăn al acestuia, Alin Pui, s-a clasat al treilea, ultimele două distincţii fiind consemnate la Secţiunea pian.

Elevii Şcolii de Muzică şi Arte Plastice din cadrul Liceului Pedagogic ,,C.D. Loga” din municipiul Caransebeş se pregătesc sub directa îndrumare a profesorilor Alexandra Avramescu şi Laurenţiu Iancu. Profesorul coordonator al Şcolii de Muzică şi Arte Plastice din cadrul Liceului Pedagogic ,,C.D. Loga”, Laurenţiu Iancu, a menţionat că ,,rezultatele tinerilor caransebeşeni sunt cu atât mai merituoase cu cât au fost obţinute de o şcoală de muzică cu un număr redus de elevi şi program suplimentar muzical, în competiţie cu mai multe şcoli de tradiţie din ţară şi de peste hotare”.

Să mai spunem că, în luna iunie, cei trei elevi recent premiaţi la Festivalul Euroregional „Alma Cornea-Ionescu” vor lua parte la un concurs similar de interpretare, ce va avea loc la Sibiu. (L. Dinu, C. Senco)