Elena Molea, din nou premiată


În prima parte a lunii august, timp de două zile, a avut loc Festivalul Internaţional de Umor Popular „Gura Satului“ de la Macea, judeţul Arad. Prima ediţie a acestei manifestări a avut loc în anul 1982, la iniţiativa criticului şi dramaturgului Valentin Silvestru.

Anul acesta au participat la festivalul care se ţine din doi în doi ani componenţii „Clubului Victorioşilor“ de la Târgovişte, care s-au întors de acolo cu trei premii: un premiu I şi un premiu II la secţiunea Interpretare individuală, dar şi cu Premiul Primăriei Macea, pentru Grup. Premiul I la secţiunea Interpretare individuală a fost obţinut de Elena Molea din Caransebeş, în vârstă de 11 ani.

În 18 decembrie 2014 am publicat un articol în săptămânalul Caraş-Severinul în şapte zile, despre o stea în devenire, Elena Molea, menţionând numeroasele premii obţinute de talentata cărăşeancă în urma participării la diferite concursuri.

Elena Molea a dovedit talent ca interpret vocal şi actor. Totodată, este şi o cunoscătoare şi iubitoare a graiului bănăţean. La cea de-a XIV-a ediţie a Concursului de recitatori „Buna Vestire”, manifestare organizată de Societatea Literar-Artistică „Tibiscus” din Uzdin – Voivodina, Serbia, a obţinut locul I şi Marele Premiu. A luat parte la cea de a XVII-a ediţie a Festivalului Folcloric de la Aninoasa, împreună cu membrii „Clubului Victorioşilor”, alături de mari artişti ai folclorului românesc. În 2012, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, a cântat la Vulcana Băi melodia „Pavele, Pavele”. În 2013 a jucat în comedia „Vampirii ghinionişti”. Elena Molea a mai jucat în filmul pentru copii „Creanga de aur”, alături de membrii Teatrului „Junior”, şi ai „Clubului Victorioşilor”, în filmul „Copilăria din Amintiri”, ce a avut premiera în 28 februarie, la Galleria Mall Piatra-Neamţ, când s-au sărbătorit 177 de ani de la naşterea marelui povestitor Ion Creangă, precum şi în filmul pentru copii „Misiune de urgenţă”. A participat şi la emisiunea „Banca de Talente”, difuzată în fiecare duminică pe Columna Tv de la Târgovişte, alături de componenţii „Clubului Victorioşilor”, unde a interpretat cântece precum „Eu îs şeful străzilor“.

Datorită talentului, ambiţiei, muncii susţinute, Elena Molea s-a întors victorioasă din orice competiţie. Ea a ştiut mereu să lumineze peste vârfurile înălţimilor.

Pr. Ion TURNEA