,,Elefantul”, în ,,Groapa cu lei”


CS Scorilo-Autocatania a întâlnit vineri, 29 octombrie, în etapa a X-a a Seriei a V-a a Ligii a III-a la fotbal, pe Luceafărul Oradea, liderul din acel moment al clasamentului. După ce au condus aproape tot meciul – Bucure înscriind pentru gazde în minutul 8 –, caransebeşenii s-au văzut egalaţi în ultimele secunde ale minutelor de prelungire, ceea ce l-a făcut pe antrenorul Sorin Costachi să declare: ,,Mi-e greu să mă împac cu acest rezultat. Digerăm cu greu acest egal, eu, împreună cu jucătorii şi cu conducerea”. (S. Rogoz)

\

După o pauză competiţională de două săptămâni, perioadă în care a susţinut un amical cu CFR Simeria, scor 3-1, echipa care reprezintă municipiul Caransebeş în Liga a III-a, Scorilo-Autocatania, a întâlnit vineri, 29 octombrie, în etapa a X-a, pe teren propriu, pe ocupanta primului loc al clasamentului Seriei a V-a a celui de al treilea eşalon valoric al ţării, Luceafărul Oradea. Referitor la formaţia oaspete, să mai spunem că antrenorul ei, Dacian Nastai, s-a aflat vineri pentru ultima oară pe banca tehnică a bihorenilor, întrucât tehnicianul oaspeţilor s-a înţeles recent pentru mutarea sa la divizionara secundă FC Silvania, la care revine după plecarea de la echipa sălăjeană a lui Adrian Anca.

Revenind la meciul din ,,Groapa cu lei”, să menţionăm că scorul a fost deschis la chiar prima acţiune mai serioasă de atac a gazdelor. În minutul 8, Feneş a centrat de pe stânga, iar Bucure a reluat cu capul, de la 9 metri, din plonjon, în dreapta portarului Goia, care nu a mai avut timp să reacţioneze la faza rapidă construită de caransebeşeni. Trebuie, totuşi, spus că golul gazdelor a venit pe un joc de uşoară dominare a bihorenilor, care s-au aşezat din capul locului pe poziţii avansate, semn că nu au venit în Balta Sărată să facă figuraţie şi aveau de gând să-şi onoreze blazonul – locul întâi al Seriei a V-a, cu 22 de puncte la activ.

După înscrierea golului, băieţii antrenaţi de Sorin Costachi au prins mai multă încredere în forţele proprii şi au ieşit mai curajoşi la joc, punând, fireşte, mai multe probleme oaspeţilor. Astfel, în minutul 15, Tică a scăpat pe stânga, însă Goia a ieşit şi a blocat mingea la picioarele atacantului caransebeşean, pentru ca, peste alte 8 minute, acelaşi Tică să reia cu capul, la o palmă de bară, centrarea venită de la Văcărescu.

Aşa cum am spus, oaspeţii au venit la Caransebeş cu gânduri mari, dar, cu siguranţă, scopul lor – acela de a pleca măcar cu un punct din ,,Groapa cu lei” – nu s-ar fi concretizat dacă nu ar fi avut un lot compus din jucători buni, care au respectat cu stricteţe indicaţiile tactice ale tehnicianului Dacian Nastai. Aşa se face că bihorenii au preluat, periodic, conducerea ostilităţilor, fără însă a domina în măsura în care au făcut-o gazdele întâlnirii. O acţiune frumoasă a oaspeţilor a avut loc în minutul 26, atunci când Ţârlea a pătruns pe aripa stângă, a centrat în careu, de unde Magda a reluat cu capul la doar câţiva centrimetri de poarta lui Vulpescu. Tot bihorenii au avut şi următoarea fază notabilă a meciului, cea din minutul 33, când Magda a centrat de pe partea dreaptă, însă Vulpescu s-a întins ca un arc şi a deviat cu vârful degetelor mingea care se îndrepta spre Ghilea, aflat în poziţie centrală în careul gazdelor. Finalul primei reprize a aparţinut ,,driverilor” de la Scorilo-Autocatania, care au reuşit, încet-încet, să reducă din presiunea exercitată de oaspeţi. Prin urmare, în minutul 42, Românu a prins un şut excelent de la 14 metri, respins printr-o paradă spectaculoasă de Goia, pentru ca în minutul 43 Bucure să execute o lovitură liberă de pe partea dreaptă până la Feneş, care, la 17 metri, s-a întors şi a trimis frumos sub bară. Toată lumea a văzut gol, în afară de portarul Goia, care s-a întins miraculos şi a deviat mingea în corner.

Conform, parcă, unei înţelegeri tacite, începutul părţii a doua a meciului a aparţinut oaspeţilor, care s-au văzut mai mult în joc. În minutul 48, Buştea, intrat după pauză, a pătruns frumos pe dreapta şi atras bine la colţul scurt, mingea fiind apărată greu de Vulpescu, care s-a şi accidentat la acea fază, punându-se la un moment dat chiar problema înlocuirii sale cu Laitin. Până la urmă nu a fost cazul, goal-keeper-ul caransebeşean, remontat, prinzând şutul expediat, în minutul 53, de Ghilea, de la 17 metri.

În minutul 56, Văcărescu şi-a încercat şi el tirul cu un şut bun de la 30 de metri, pe jos, însă Goia a fost la post, respingând cu greutate mingea trimisă de atacantul caransebeşean. Trei minute mai târziu, a fost rândul oaspeţilor să pună în pericol poarta caransebeşenilor, în urma unei combinaţii între Ember şi Tăut, zădărnicită de Vulpescu, care a ieşit bine şi a prins mingea la picioarele vârfului orădean. Noul intrat la gazde, Dăbuleanu, a avut şi el o pătrundere frontală, după o angajare făcută de Ţimbota, însă Goia a fost mai rapid şi a respins. Gazdele au mai construit o fază frumoasă în minutul 80, când Ţimbota l-a angajat pe stânga pe Văcărescu, centrarea acestuia spre Dăbuleanu fiind respinsă în corner de apărarea bihoreană, mingea venită din lovitura de colţ fiind reluată cu capul de Moga, însă portarul Goia a fost, ca de fiecare dată, la post. În minutul 82, Buştea a prins un şut bun de la 25 de metri, pe jos, însă Vulpescu a prins cu siguranţă. Egalarea a venit în minutul 90+4, la ultimul atac al oaspeţilor, când Leţan a trimis o centrare lungă pe partea stângă, mingea a revenit în careul caransebeşean, de unde Popescu a trimis-o cu capul în poarta lui Vulpescu.

„Un concurs de împrejurări nefavorabile pentru noi, care se putea întâmpla în orice minut. Păcat că se întâmplă la noi acasă, în «Groapa cu lei», în minutul 94, ceea ce eu cu greu admit. Mi-e greu să mă împac cu acest rezultat. Păcat, că am avut un joc pe care tactic l-am dominat foarte bine. Puteam să avem la un moment dat doi-trei zero, lucru recunoscut şi de oaspeţi. Digerăm cu greu acest egal, eu, împreună cu jucătorii şi conducerea. Ştiam şi am simţit şi noi că Luceafărul Oradea e o echipă foarte bună, disciplinată, care are meritul că îşi joacă şansa până în ultima secundă. Ne aşteaptă acum meciul cu CSM Şcolar Reşiţa, în Valea Domanului. Vom merge la Reşiţa hotărâţi să ne jucăm şansa aşa cum am făcut-o peste tot“, a declarat la finalul meciului Sorin Costachi, antrenorul echipei Scorilo-Autocatania Caransebeş.

CS Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Ţimbota, Moga, Românu, R. Costachi, Dumitru, Feneş, Filimon, Văcărescu, Bucure, Tică; rezerve: Laitin, Şt. Bălan, Ştefănuţ, Ispas. Antrenori: Sorin Costachi, Marius Dulca.

Luceafărul Oradea: Goia, Indrieş, Dumiter, Magda, Ţârlea, Paina, Cura, Popescu, Leţan, Tăut, O. Ghilea; rezerve: S. Ghilea, Briciu, Micaş, Novak, Bogdan. Antrenor, Dacian Nastai.

Au mai jucat Ov. Bălan, Neagu şi Dăbuleanu – pentru gazde, şi Ember şi Buştea pentru orădeni.

A arbitrat la centru Gabriel Mocean (Câmpia Turzii), asistat la cele două linii de Daniel Ciocănea (Sibiu) şi Nicolae Dobrică (Rm. Vâlcea).

Observatori: Marian Ezaru (Craiova), Lazăr Pârvu (Timişoara).

Rezultatele complete ale etapei a X-a din Liga a III-a, Seria a V-a sunt: Millenium Giarmata – Sânnicolau Mare 1-1 (1-0); Becicherecul Mic – Şcolar Reşiţa 0-0; Naţional Sebiş – A.C.S. Recaş 1-2 (0-1); Autocatania Caransebeş – Luceafărul Oradea 1-1 (1-0); Timişoara SA II – Bihorul Beiuş 4-0 (1-0); FC Hunedoara – Gloria CTP Arad 1-0 (0-0); CFR Simeria şi Termo Dr. Tr. Severin au stat.

În etapa a XI-a, programată vineri, 5 noiembrie, vor avea loc meciurile: Gloria CTP AradMillenium Giarmata; Sânnicolau Mare – Timişoara SA II; Bihorul BeiuşNaţional Sebiş; ACS RecaşBecicherecul Mic; Şcolar ReşiţaAutocatania Caransebeş; Luceafărul OradeaCFR Simeria; Termo Dr. Tr. Severin şi FC Hunedoara stau.

Clasament Liga a III-a – Seria 5:

1

FC Hunedoara

10

7

3

0

20

5

24

2

Luceafărul Oradea

10

7

2

1

24

9

23

3

Autocatania Caransebeş

8

4

3

1

8

2

15

4

Termo Dr.Tr. Severin

9

4

3

2

13

11

15

5

A.C.S. Recaş

8

4

1

3

14

10

13

6

Unirea Sânnicolau Mare

8

3

3

2

9

7

12

7

CFR Simeria

8

2

4

2

12

11

10

8

Naţional Sebiş

8

3

1

4

5

9

10

9

F.C. SA II Timişoara

8

2

3

3

12

12

9

10

Gloria CTP Arad

10

2

2

6

13

16

8

11

Şcolar Reşiţa

9

1

4

4

4

9

7

12

Millenium Giarmata

8

1

4

3

12

18

7

13

Bihorul Beiuş

8

2

1

5

11

23

7

14

Mama Mia Becicherecul Mic

8

0

2

6

4

19

2