Egal ,,sub furnale”


FC Hunedoara – Scorilo-Autocatania 0-0

Vineri, 8 octombrie, reprezentanta Caransebeşului în Liga a III-a la fotbal, CS Scorilo-Autocatania, a jucat, în cadrul etapei a VII-a, în deplasare la FC Hunedoara, ocupanta locului doi al clasamentului. Meciul s-a încheiat la egalitate, 0-0. A fost o remiză albă, un joc atent pregătit de cei doi antrenori, Ovidiu Şuvagău şi Sorin Costachi, cele două echipe anihilându-se, practic, reciproc. Cu 14 puncte, formaţia caransebeşeană ocupă poziţia a treia a clasamentului, urmând ca în viitoarele două etape să stea, pentru ca în 29 octombrie să întâlnească pe teren propriu, în ,,Groapa cu lei”, pe Luceafărul Oradea. (S. Rogoz)

Jocul de vineri, 8 octombrie, din cadrul etapei cu numărul VII a Seriei a V-a a celui de al treilea eşalon valoric a fost unul atent pregătit de cei  doi tehnicieni, Ovidiu Şuvagău, respectiv Sorin Costachi, cele două echipe anihilându-se reciproc.

Gazdele hunedorene au periclitat poarta echipei oaspete în prima repriză doar prin lovituri libere – minutul 23, lovitură liberă executată de Şandor, dar Vulpescu, atent, reţine –, sau prin mingi trimise pe cele două vârfuri, Şandor şi Zelencz – minutul 36, Zelencz preia scurt în careu, dar reia şi peste poartă. De partea caransebeşeană putem nota doar faze ce puteau deveni periculoase, însă lipsa de luciditate şi de tupeu a făcut ca poarta gazdelor să nu fie periclitată. Putem totuşi nota că, în minutul 45, Feneş execută un corner, Bucure întârzie să intre pe colţul scurt şi mingea e respinsă de lângă bară de Trescan.

Partea a doua aduce un plus de acţiuni potenţial periculoase. Gazdele au jucat simplist şi astfel nu au dat emoţii jucătorilor caransebeşeni în cea mai mare parte a
timpului. Doar în minutul 62, o minge centrată din lateral-dreapta a trecut prin faţa
porţii lui Vulpescu, la recentrare Zelencz ratând întâlnirea cu mingea – aceasta fiind singura fază care a pus cu adevărat probleme formaţiei oaspete. Caransebeşenii, în schimb, au tratat cu superficialitate numeroase faze de superioritate în atac, nereuşind nici ei să pună în real pericol poarta hunedoreană. Astfel, putem nota cornerul executat de Feneş în minutul 55, reluare din careu Moga, dar Zelencz, aflat pe linia porţii, este lovit de mingea care se îndrepta spre plasă şi a ieşit în corner, sau faza din minutul 60, când mingea a ajuns la Văcărescu, care a tras din interiorul careului, dar Moldovan a respins cu un ultim efort. Tot în dreptul caransebeşenilor putem nota fazele din minutul 75, când Dumitru trage pe spaţiul porţii, însă prea slab pentru a înscrie, sau cea din minutul 85 – o acţiune prelungită de atac a ,,driverilor”, Ţimbota ajuns în poziţie destul de bună, în careu, uşor lateral-dreapta, însă a tras peste poartă.

Echipa caransebeşeană acumulează 14 puncte şi se află pe locul 3 al clasamentului, după Luceafărul Oradea – 16 puncte, şi FC Hunedoara, cu 15 puncte. În următoarele două etape, CS Scorilo-Autocatania va sta.