Investitorul Romeo Dunca, în şedinţa Consiliului Local Zăvoi:


,,Facem numai să fie bine

După o lungă perioadă în care subiectul nu a mai fost abordat, recent, consilierii locali din Zăvoi au discutat despre investiţiile pe care omul de afaceri timişorean Romeo Dunca intenţionează să le facă în zonă. Unul dintre consilieri l-a întrebat pe investitor dacă, la cele 15 procente pe care Primăria Zăvoi le-ar obţine din profit, ar mai fi dispus să adauge ceva. ,,Când modificăm contractul, creştem şi acele procente de la 15 la 17. Facem numai să fie bine”, a răspuns Dunca, prezent şi el, alături de mulţi cetăţeni din satul Măru, la şedinţă. (S. Berger)

După o lungă perioadă de timp, consilierii locali din Zăvoi au discutat la sfârşitul săptămânii trecute, despre investiţiile pe care omul de afaceri timişorean Romeo Dunca vrea să le facă în zonă. Vineri, 8 octombrie, la şedinţa Consiliului Local Zăvoi, pe lângă Dunca au mai luat parte şi doi reprezentanţi ai Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Caraş-Severin, precum şi numeroşi locuitori ai comunei, în special din satul Măru.

„Domnilor consilieri, mă aflu aici pentru a vă spune că îmi doresc să continui visul de a face ceva pentru turismul acestui judeţ, de a investi în munţii dv. Eu vreau să trec peste tot ce a fost, peste piedicile care mi s-au pus, peste neînţelegeri şi alte lucruri. Vreau să instalez pe Nedeea gondola adusă în 2008 şi care rugineşte. Vreau să fac multe aici, în zona dv., dar trebuie să încep de undeva. Tot ce vă rog azi este să-mi spuneţi dacă şi dv. vreţi aceste lucruri. Nu pot să încep investiţia pe Muntele Mic, deoarece dezvoltarea de acolo e în mâinile lui Horaţiu Buna şi nu pot exista două instalaţii de schi la 100 de metri una de alta. Încep cu Nedeea pentru că numai aşa sunt sigur că se face ceva. Dacă spuneţi că nu vreţi ca Dunca să investească pe Muntele Mic şi pe Nedeea, dacă spuneţi că nu are sens să mai discutăm, eu mă ridic şi plec“, le-a spus omul de afaceri timişorean consilierilor locali.

Aleşii locali nu i-au spus lui Romeo Dunca să plece şi s-a preferat dialogul, în majoritatea timpului discuţiile fiind aprinse. Subiectele au fost diverse şi s-au axat în jurul contractului dintre cele două părţi, pe etapele acestui contract, pe ceea ce aşteptau şi pe ceea ce se aşteaptă de la Dunca. Investitorul timişorean le-a spus că îşi respectă obligaţiile asumate prin contractul încheiat în 2007, însă etapele trebuie schimbate şi investiţiile să înceapă cu instalarea telegondolei pe Nedeea.

Secretarul Consiliului Local Zăvoi, Cristian Lungu, a intervenit la un moment dat şi a spus că „se pot inversa etapele, însă trebuie un nou proiect de hotărâre pe care să-l aprobe consilierii. Nimeni nu cred că are intenţia să se opună investiţiilor, în condiţiile în care au trecut mai mult de doi ani de când niciun investitor nu mai calcă pragul. Fără turişti, pensiunile din zonă sunt tot în pierdere. Urmăm căile legale şi sunt sigur că ajungem la rezultate favorabile ambelor părţi“.

Aşa cum spuneam la început, la şedinţa de vineri au participat şi numeroşi localnici. Oamenii au venit la şedinţă pentru a-l susţine pe Dunca şi pentru a li se explica de ce, atunci când contractul dintre Primăria Zăvoi şi Dunca Imobiliare a fost reziliat, nu au fost consultaţi, deoarece atunci când s-a încheiat opiniile lor au contat foarte mult.

Unul dintre consilierii locali l-a întrebat pe Romeo Dunca dacă la cele 15 procente pe care le-ar obţine Primăria Zăvoi din profit ar mai fi de acord să adauge ceva. „Da, domnilor consilieri, când modificăm contractul, creştem şi acele procente de la 15 la 17, facem numai să fie bine“, a fost replica omului de afaceri.

Un alt consilier l-a întrebat pe acesta şi în cât timp, de la semnarea tuturor actelor, se va putea schia pe Nedeea. Romeo Dunca a răspuns că „în doi ani. Dacă aş fi fost lăsat în 2008 să-mi fac treaba, acum puteam schia pe Muntele Mic“. Până la urmă, s-a stabilit că se va iniţia un nou proiect de hotărâre, se va modifica contractul şi se vor face paşi spre investiţii.

Sonia BERGER