După-amiază cu accidente la Jupa


Duminică după-amiază, pe DN 6, pe raza localității Jupa, s-au produs două accidente rutiere. Primul a avut loc în jurul orei 16 și în el au fost implicate patru autovehicule, din care un microbuz și trei autoturisme.

Având în vedere numărul ocupanților, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului, unde au intervenit trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș – o mașină de stingere, una de descarcarcerare, o ambulanţă SMURD – și trei ambulanţe SAJ.

Din cei 12 ocupanți ai autovehiculelor, opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la Spitalul Municipal Caransebeș. Din nefericire, una dintre victimele accidentului a fost declarată decedată.

Conform poliţiştilor, accidentul rutier a fost provocat de un cetăţean sârb de 38 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Austria, dinspre Caransebeș spre Lugoj şi care a pătruns pe contrasens și a acroșat o autoutilitară care circula regulamentar. Autoutilitara s-a răsturnat pe partea dreaptă și a rulat forțat pe sensul opus, unde a fost lovită în pavilion de un autoturism care circula regulamentar. Autoturismul care a provocat accidentul și-a continuat deplasarea pe sensul opus încă aproximativ 80 de metri și a intrat în coliziune frontală cu un al patrulea autoturism, care circula regulamentar dinspre Lugoj spre Caransebeș, ne-a informat Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Cel de-al doilea accident s-a produs în jurul orei 19. De această dată, au fost implicate trei autoturisme. Au intervenit de urgență un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.

În cele trei mașini implicate în accident se aflau opt ocupanți, din care trei au avut nevoie de îngrijiri medicale. Două victime au primit primul-ajutor la fața locului și au refuzat transportul la spital. Cea de-a treia victimă a fost transportată la spital, în stare de conștiență, de către echipajul SMURD, ne-a informat plt-maj. Magdalena Tocmelea, purtător de cuvânt al ISU „Semenic”. (B. Naum)