Drumul de mare viteză care va trece pe lângă Caransebeş mai face un pas înainteRecent, au fost desemnați câștigătorii contractelor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construcției Loturilor 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea) și 4 (Caransebeș – Lugoj) ale Drumului de mare viteză Filiași – Lugoj, ne-a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.
Câștigătoarea contractului pentru Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea), cu o lungime de aproximativ 65 km, este Asocierea EGIS ROMANIA SA – EGIS INTERNATIONAL S.A.S. – PRIMACONS GROUP SRL – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL – ECO GEODRUM SRL.
Valoarea contractului este de 35,78 milioane de lei, fără TVA, iar durata acestuia este de 28 de luni.
Câștigătoarea contractului pentru Lotul 4 (Caransebeș – Lugoj), cu o lungime de aproximativ 50 km, este INPRO MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK ANONİM ŞİRKETİ.
Valoarea contractului este de 12,11 milioane de lei, fără TVA, iar durata este de 20 de luni.
Semnarea ambelor contracte va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea contestațiilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.
Prin aceste Studii de Fezabilitate se va stabili inclusiv dacă profilul Drumului de mare viteză Filiași – Lugoj (230 km) va fi de Drum Expres sau de Autostradă, se mai arată în comunicatul celor de la DRDP Timişoara.
Bogdan NAUM