,,Driverii” i-au băgat în viteză pe ,,mecanici”


Scorilo-Autocatania Caransebeş – CFR Simeria 0-0

În cadrul etapei cu numărul XX din Seria a V-a a Ligii a III-a, echipa caransebeşeană Scorilo-Autocatania a jucat sâmbătă, 2 aprilie, pe teren propriu, cu CFR Simeria, formaţie aflată cu un loc în urma ei în clasament, respectiv pe poziţia a IV-a. A fost un meci greu pentru băieţii antrenaţi de Ion Ibric, care, dacă ar fi învins, ar fi trecut pe poziţia secundă în ierarhia seriei. Partida, deşi încheiată cu un scor alb, a fost una frumoasă, dârz disputată, în care gazdele au reclamat neacordarea unui penalty, în minutul 87. (S. Rogoz)

Etapa cu numărul XX a Seriei a V-a a Ligii a III-a a adus faţă în faţă sâmbătă, 2 aprilie, pe stadionul din Balta Sărată, pe ocupantele locurilor III şi IV, respectiv pe Scorilo-Autocatania Caransebeş şi CFR Simeria. Gazdele se aşteptau la un meci greu, şi chiar aşa a şi fost, deoarece, încă de la început, ceferiştii s-au aşezat bine pe poziţii ofensive, ceea ce a creat un echilibru în desfăşurarea partidei, cel puţin în primul sfert de oră. Prima ocazie mai periculoasă a aparţinut lui Feneş, în minutul 11, centrarea acestuia, din lovitură liberă de la 30 de metri, fiind reluată cu capul, pe lângă poartă, de Neagu. După 6 minute, faza s-a repetat, însă de această dată la capătul centrării lui Feneş s-a aflat fundaşul Vârtan, căruia nu i-a lipsit decât un lat de palmă să înscrie un autogol în vinclul porţii apărate de Iancău.

Chiar dacă nu au avut atacuri directe spre poarta caransebeşeană, oaspeţii au ţinut bine mingea la mijlocul terenului şi au închis bine culoarele în apărare, astfel că nici ,,driverii” nu s-au aflat foarte des în poziţii clare de a înscrie. Una dintre acestea ar putea fi trecută în dreptul lui Neagu, care, în minutul 23, a pătruns în careu, însă şutul său, de la numai 12 metri, a fost deviat în corner, în ultimul moment, de un fundaş advers. După doar două minute, s-a înregistrat şi singura ocazie de gol a ceferiştilor, şutul din alergare, pe jos, de la 18 metri, al lui Suciu, fiind reţinut cu siguranţă de Vulpescu. Gazdele au mai beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, în minutul 27, ca urmare a unui fault comis asupra lui Văcărescu, însă şutul lui Feneş a rămas fără rezultat.

Pauza meciului a adus cu sine o… repriză de ploaie, care a udat bine terenul, acest lucru punându-şi amprenta pe desfăşurarea ulterioară a jocului, controlul balonului fiind oarecum îngreunat, fotbaliştii alunecând, de asemenea, în repetate rânduri. Iar dacă, aşa cum spuneam, în prima parte jocul a fost echilibrat, cea de a doua a aparţinut, în cvasitotalitate, caransebeşenilor. În minutul 53, Neagu, ajuns în careu, a încercat un lob de la 14 metri peste Iancău, toată lumea a văzut gol, însă mingea a căzut pe plasă. Singura fază periculoasă a ceferiştilor s-a înregistrat în minutul 56, când Riviş a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, direct pe poartă, la colţul lung, mingea fiind scoasă spectaculos de la vinclu de Vulpescu.

În minutul imediat următor, în urma unui corner, Iancău a respins cu pumnii în faţă, mingea a ajuns la Văcărescu, iar caransebeşeanul nu a stat mult pe gânduri şi a trimis o torpilă de la 18 metri, la semiînălţime, balonul trecând milimetric pe lângă poartă. După 6 minute, a fost rândul lui Ţimbota să-şi treacă în cont o ratare, şutul său din careu, la colţul lung, trecând la o palmă de bară.

Un moment important s-a consemnat în minutul 75, când, în urma unui fault de joc, Feneş a suferit o recidivă, dislocându-şi umărul, locul lui în teren fiind luat de Vireag. După alte 8 minute, caransebeşenii au rămas în 10 oameni, ca urmare a rupturii musculare înregistrate de Epure, el neputând fi înlocuit, deoarece tehnicianul Ion Ibric efectuase deja toate schimbările prevăzute de regulament. Într-un fel, gazdele se pot considera nedreptăţite de rezultat, deoarece, în minutul 87, la o fază petrecută în careul ceferiştilor, Ilcău a bâlbâit o minge, Tică a insistat, i-a suflat mingea scăpată din braţe, însă, când să o împingă în poartă, a fost agăţat de goal-keeper-ul oaspeţilor, căzând în suprafaţa de pedeapsă, însă arbitrul a refuzat să arate punctul cu var. În schimb, a fluierat finalul unui meci frumos, dârz disputat, în care s-au întâlnit două echipe bune, care îşi merită locurile pe care le ocupă în clasament.

Scorilo-Autocatania: Vulpescu, Grigorie (Şt. Bălan), Românu, Ov. Bălan, Epure, Ţimbota, Feneş (Vireag), Patrona, Văcărescu (R. Dumitru), Neagu (Tică), Porcescu; rezervă: Socaci. Antrenor, Ion Ibric.

CFR Simeria: Iancău, Vârtan, Stroia, Ivaşcu, Buta, Găceanu, Zaha, Riviş (Şoit), Pepenar (Păcurar), Suciu, Vişan; rezerve: Dragotă, Tecsi, Lazăr, Damian, Chelariu. Antrenor, Marius Opric.

Rezultatele complete ale etapei a XX-a sunt: Naţional Sebiş – FC Hunedoara 0-0; Nuova Mama Mia Becicherecul Mic – Termo Dr. Tr. Severin 3-0; Unirea Sânnicolau Mare – Luceafărul Oradea 0-0; Autocatania Caransebeş – CFR Simeria 0-0; Bihorul Beiuş – C.S.M. Şcolar Reşiţa 1-0; Gloria CTP Arad – A.C.S. Recaş 2-2; Millenium Giarmata şi F.C. SA II Timişoara au stat.