Dovleacul de Halloween din Balta nu i-a speriat deloc pe „buchinari”Magica Caransebeş – Rapid Buchin 0-1 (0-1)
Pe o vreme de toamnă care şi-a intrat pe deplin în drepturi, cu vânt extrem de puternic şi câteva reprize de ploaie măruntă, duminică, 3 noiembrie, pe stadionul din Balta Sărată, Magica a primit replica echipei Rapid Buchin, meciul contând pentru etapa cu numărul 9 a Ligii a IV-a, Zona Caransebeş, ultima a turului.
Ca să marcheze Halloween-ul, gazdele au cioplit un dovleac uriaş, cu textul MAGICA BALTA, pe care l-au aşezat la ieşirea din vestiare spre teren şi care, sperau ele, le va purta noroc.
Meciul a început cu o uşoară dominare a oaspeţilor, care şi-au creat prima ocazie în minutul 6, atunci când Rotea a executat o lovitură liberă de la 30 de metri lateral dreapta, Marina a deviat cu capul din careu, balonul a ajuns din nou la Rotea, şutul acestuia, de la 25 de metri, trecând razant cu transversala porţii lui Melenciuc. După doar patru minute, Vlad a primit pe partea dreaptă, portarul gazdelor a ieşit şi a închis bine unghiul, jucătorul Buchinului a încercat să-l depăşească prin lateral, după care a şutat, însă Badescu a interceptat balonul.
Portarul gazdelor s-a mai evidenţiat o dată în minutul 17, la o fază în care Vlad i-a pasat lui Nicoară, care a tras plasat de la 20 de metri, iar Melenciuc a plonjat spectaculos, pentru spectatori, reţinând mingea. După două minute, acelaşi Vlad a executat un corner de pe stânga, lovitura de cap a lui Nicoară, din interiorul careului, trecând la câţiva centimetri de stâlpul drept al porţii caransebeşene.
În minutul 21, gazdele au avut o ocazie cât toate oportunităţile Buchinului la un loc, când Ştefaroi a scăpat singur cu portarul advers, a avansat până în careu, însă a ezitat să şuteze, deşi timp ar fi avut, astfel încât Stepanescu l-a deposedat în ultimul moment, trimiţând în corner.
Şi cum ocaziile se răzbună, în minutul 26, Feneş a prins un şut bun, pe jos, de la 22 de metri, Melenciuc a respins în lateral, iar Zeicu, pe fază, a împins balonul în plasă, deschizând scorul.
Spre finalul primei reprize, gazdele au ieşit mai curajos la joc, iar în minutul 29 Dovlete a executat un corner de pe dreapta, Govoşdeanu a reluat cu capul, portarul Călătoaie a respins, iar Ov. Bălan a îndepărtat pericolul. În penultimul minut, Dovlete i-a pasat pe stânga lui Ristache, voleul puternic al acestuia, de la 18 metri, fiind pe direcţia portarului, astfel încât Călătoaie a reţinut fără emoţii.
Partea a doua, deşi mult mai echilibrată, a fost săracă în faze de poartă, cea mai importantă dintre acestea consemnându-se în minutul 51, când Marina a furat o minge la 30 de metri de poarta caransebeşeană, a avansat şi a şutat puternic din marginea careului, însă Melenciuc a reuşit să respingă balonul.
Să mai spunem că în minutul 76 oaspeţii au înscris un gol, anulat însă de Dorin Voina, pe motiv de ofsaid.
Magica Caransebeş: D. Melenciuc, D. Birtea, S. Badescu, C. Govoşdeanu, V. Ştefaroi (min. 78, I. Marian), Gh. Valuşescu, C. Pârvu, S. Dovlete, I. Vartic (63, S. Oni), Al. Ristache, G. Simescu (73, A. Bufanu); rezerve: P. Godian, I. Pasere. Antrenor, Sorin Costachi.
Rapid Buchin: D. Călătoaie, N. Stanca, L. Rotea, M. Stepanescu, D. Babă, I. Feneş, C. Nicoară, Ov. Bălan (67, I. Dragomir), Gh. Vlad, M. Marina, P. Zeicu (46, M. Tiţă); rezerve: I. Roşu, I. Drăgoi, Gh. Bădeţ. Antrenor, Dragu Ghena.
A arbitrat la centru Dorin Voina (Reşiţa), asistat la cele două linii de Ionuţ Humiţa (Armeniş) şi Cristian Buzzi (Oţelu Roşu).
Observatori: Petru Herghelegiu (Bocşa) şi Valentin Vărzan (Oţelu Roşu).
Celelalte rezultate: ACS 2017 Slatina-Timiş – Şoimii Oţelu Roşu 2015 3-2; Era S Comexim Caransebeş – AD Mediam Mehadia 3-8; Agmonia Zăvoi – Foresta Armeniş (reprogramat); Bistra Glimboca a stat.
Etapa viitoare: Agmonia Zăvoi – AD Mediam Mehadia; ACS 2017 Slatina-Timiş – Foresta Armeniş; Bistra Glimboca – Şoimii Oţelu Roşu 2015; Era S Comexim Caransebeş – Rapid Buchin; Magica Caransebeş va sta.
Sorin ROGOZ