Din nou pe primul loc!


caransebes giarmata 9 FC Caransebeş – Millenium Giarmata 3-1 (0-0)

Marţi, 27 mai, s-a disputat etapa a VIII-a, intermediară, a play-off-ului, în care caransebeşenii au primit, pe teren propriu, replica formaţiei Millenium Giarmata. Sub privirile primarului Marcel Vela şi ale finanţatorului Dan Alexa, aflaţi în tribună, gugulanii au început bine, în minutul 2 Suru expediind un şut de control de la 30 de metri, care a trecut razant cu transversala porţii apărate de Gârlea. Peste doar trei minute, Săulescu a încercat şi el vigilenţa portarului timeşean cu un şut excelent de la 18 metri, însă Gârlea a fost pe fază şi a scos balonul de sub bară.

În minutul 8, după o centrare de pe dreapta, Constantinescu a lovit greşit balonul, acesta a ajuns la Vlăduţi, care din unghi, de la 4 metri, a trimis la colţul scurt, însă mingea s-a oprit în plasa laterală a porţii timişene. În minutul următor, Negoescu, aflat pe stânga, i-a pasat perfect lui Săulescu, şutul de la 10 metri al acestuia fiind respins cu greutate de Gârlea.

Asaltul caransebeşenilor a fost total, gugulanii arătând foarte determinaţi şi făcând un presing sufocant în jumătatea de teren timişeană.caransebes giarmata 11

Replica oaspeţilor, în prima jumătate de oră, a constat în câteva şuturi din afara careului, care s-au dovedit pradă uşoară pentru portarul caransebeşean Haidău.

În continuare, caransebeşenii au atacat cu şi mai mare determinare poarta lui Gârlea, care, în minutul 32, a scos cu greutate şutul puternic, de la 20 de metri, expediat de Constantinescu. Cea mai mare ocazie a primei reprize s-a consemnat în minutul 34, când Ionescu a centrat de pe stânga, Gârlea a respins greşit, cu pumnul, mingea a ajuns la Vlăduţi, care, de la 4 metri, cu poarta goală în faţă, a trimis peste transversală.

Eroul primei părţi a fost, indubitabil, Gârlea, care, în minutul 44, a scos succesiv două şuturi, unul al lui Negoescu, de la 10 metri, şi unul al lui Poenaru, de la 8 metri, păstrând astfel imaculată tabela de marcaj.

Repriza secundă a debutat cu accidentarea lui Ionescu, Sorin Gheju înlocuindu-l pe acesta cu Roiu. A doua schimbare s-a dovedit extrem de inspirată, în minutul 55 Vlăduţi lăsându-i locul lui Şandru, cel care avea să se dovedească în cele din urmă coşmarul timişenilor. La doar două minute după intrarea sa pe teren, Sturza l-a faultat în careu pe atacantul caransebeşean, Marian Balaci arătând fără ezitare punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de căpitanul gugulanilor, Suru, care a tras în stânga lui Gârlea.

Cu încrederea dată de înscrierea golului, gazdele au combinat frumos, având o posesie copleşitoare, fapt sesizat şi răsplătit de public, care s-a arătat extrem de generos cu aplauzele. Golul doi a venit în minutul 72, când Şandru a plasat excelent un şut la 18 metri, jos, lângă bara din stânga a porţii timişene, făcând inutil plonjonul lui Gârlea.

În replică, oaspeţii au expediat şi ei un şut bun de la 20 de metri, prin căpitanul Leucă, însă mingea a trecut puţin pe lângă ţintă.

Acelaşi Şandru a dus scorul la 3-0, în minutul 80, când a tras perfect din lovitură liberă de la 20 de metri, dictată în urma unui fault asupra lui Steop, trimiţând mingea, parcă cu mâna, în vinclul drept al porţii timişene.

Din acel moment, gugulanii au oprit motoarele, făcând un joc de posesie, parcă nevrând să mai pună în pericol poarta lui Gârlea. Pe acest fond, în minutul 89, Gârba l-a lansat în adâncime, pe stânga, pe Zele, care, din unghi, a tras în bară. Un minut mai târziu, Zele nu l-a mai iertat pe Haidău atunci când a pătruns frontal în careu şi, de la 12 metri, l-a executat cu un şut pe jos pe goal-keeper-ul gugulan.

Sorin ROGOZ

Mai multe despre această partidă puteţi citi în ediţia tipărită a ziarului, care va apărea pe piaţă joi, 29 mai.