Diferiţi, dar egali, în Ţara lui Andrei


Profesorul Lucian Cornel Duma, consilier pentru Proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare în cadrul Şcolii Speciale din municipiul Caransebeş, a demarat în această perioadă un proiect de responsabilitate socială. Cadrul didactic caransebeşean concurează astfel, prin intermediul Programului ,,Ţara lui Andrei”, la obţinerea unei finanţări în vederea înfiinţarii unui Club de artă şi creaţie în cadrul Şcolii Speciale din Caransebeş. Proiectul depus de Lucian Cornel Duma beneficiază de implicare internaţională şi se numeşte ,,Diferiţi, dar egali – parteneriat şi colaborare între elevi cu cerinţe educative speciale în Europa”.

Clubul de artă şi creaţie care ar putea fi realizat prin intermediul acestui program va cuprinde trei ateliere de lucru, şi anume unul de desen, colaj şi pictură, atelier de artă populară-artizanat, şi atelier de confecţionare păpuşi şi marionete. Domeniile de lucru vizate de Clubul de artă şi creaţie au fost atent selecţionate şi ele acoperă toate ariile de interes ale elevilor cu cerinţe educative speciale din cadrul Şcolii Speciale Caransebeş.

Astfel, pentru următorul an de învăţământ sunt propuse o serie de activităţi în cadrul proiectului, precum Expoziţia internaţională ,,Naşterea Domnului, motiv de bucurie şi sărbătoare a întregii creştinătăţi”, Concursul internaţional ,,Învierea Domnului şi renaşterea spirituală a întregii umanităţi”, precum şi Simpozionul internaţional intitulat ,,Rolul creativităţii şi inovării didactice în combaterea excluziunii sociale”. De asemenea, în cadrul proiectului vor mai fi organizate ,,Ziua Porţilor Deschise” la Şcoala Specială şi excursii cu elevii la mânăstiri, muzee şi alte obiective istorice şi turistice.

Persoanele interesate de realizarea iniţiativei profesorului Lucian Cornel Duma pot să acceseze, numai în cursul lunii august, link-ul www.taraluiandrei.ro şi să voteze Proiectul ,,Diferiţi, dar egali”.

, ,,Ţara lui Andrei” este un program de responsabilitate socială care permite unui număr nelimitat de oameni să interacţioneze, să comunice, să se informeze şi, mai ales, să schimbe în mod concret lumea în care trăiesc. În fiecare lună, în baza voturilor primite, este selectat câte un proiect pentru a beneficia de finanţare.

Liviu DINU