De la egal la… egal


Juniori C

De la egal la… egal

CSM Şcolar 1996 Reşiţa – CS Scorilo-Autocatania Caransebeş 2-2 (1-1)

Derby-ul competiţiei Juniorilor C din judeţul Caraş-Severin s-a desfăşurat la Reşiţa, sâmbătă, 30 octombrie, de la ora 11, pe terenul Arsenal, şi a opus locul 2, şcolarii reşiţeni născuţi în anul 1996, locului 1, CS Scorilo Autocatania Caransebeş.

A fost un meci frumos, dar desfăşurat pe un teren greu, calitatea acestuia punându-şi amprenta pe jocul propiu-zis al celor două echipe. Rezultatul final, 2-2 (1-1 la pauză), este unul echitabil, cele două echipe jucând practic de la egal la egal. Tinerii caransebeşeni au deschis scorul după o lovitură liberă executată de Simescu, Ţuţul reluând în poarta lui Negrilă, cu capul, în colţul lung. După gol, caransebeşenii au mai ratat câteva ocazii favorabile, Ţuţul întârziind şutul spre poartă de la 16 metri şi fiind astfel blocat, iar Ţîru a trecut foarte aproape, cu capul, pe lângă o minge trimisă din corner. Reşiţenii au punctat dintr-o fază prelungită de atac, în ultimul minut al primei reprize, mingea ajungând pe 10 metri în careul oaspeţilor, de unde portarul Aurariu, fiind mascat, nu a mai putut să intervină.

Repriza a doua a început în nota de dominare a gazdelor, perioadă ce s-a concretizat cu încă un gol în poarta celor din Caransebeş. Imbre, încercând să îndepărteze pericolul din preajma porţii sale, a degajat într-un adversar, mingea ajungând în mijlocul careului, de unde reşiţenii au avut de îndeplinit o simplă formalitate. Pe acest fond şi în urma acestui rezultat, caransebeşenii au ieşit mai curajos la joc,  riscând mai mult şi fiind astfel, de câteva ori, foarte aproape să fie taxaţi pe cantraatac. Cu 10 minute înainte de final, acelaşi Simescu a executat o lovitură liberă peste întreaga apărare reşiţeană, Imbre reluând pe spate, peste portarul Negrilă, care doar a atins mingea cu degetele. Rezultat final 2-2, însă campionatul reprezintă un drum lung, pe care cele două formaţii trebuie să îl parcurgă, cel mai important în momentul de faţă fiind jocul copiilor, şi nu rezultatul imediat, având în vedere că mai urmează şi un play-off între primele patru clasate.

CSM Şcolar 1996 Reşiţa: Negrilă, Mihuţ, Banac, Gârghescu, Ghiţoiu, Potocianu, Urs, Crina, Marin, Ciucur, Dogaru.

CS Scorilo-Autocatania Caransebeş: Aurariu, Bădoiu, Ţîru, Imbre, Costescu, Balaci (Toderici), Bădoiu, Răduţi, Simescu (cpt.), Frenţ (Tâmpu), Ţuţul.

Sorin ROGOZ