De ce le-a fost frică n-au scăpat…


FC Caransebeş – Mama Mia Becicherecu Mic 0-2 (0-0)

Declaraţiile tehnicianului caransebeşean Alin Artimon, care spunea, în urmă cu o săptămână, că meciul din etapa a XI-a, ultima a turului, cu echipa din Becicherecu Mic, este unul deosebit de greu, acordând chiar oaspeţilor prima şansă, s-au dovedit fondate. Vineri, 1 noiembrie, pe stadionul din Balta Sărată, gugulanii au întâlnit o echipă matură, care a dat dovadă de o bună disciplină tactică şi care, în final, şi-a adjudecat toate cele trei puncte puse în joc. Asta în condiţiile în care, dacă voiau să-şi păstreze poziţia de lider, caransebeşenii trebuiau să învingă, pentru a nu avea emoţii în cazul în care FC Hunedoara ar fi câştigat la AFCM Reşiţa, lucru care de altfel s-a şi întâmplat.

De remarcat că la această partidă a revenit în tribunele stadionului galeria gugulană, care şi-a încurajat echipa pe tot parcursul meciului. Gazdele au început bine, dominând teritorial, însă prima fază de poartă s-a consemnat abia în minutul 15, când Feneş l-a angajat perpendicular în careul advers pe Zele, însă goal-keeper-ul oaspeţilor, Rusu, a fost mai rapid şi a prins la picioarele caransebeşeanului. Un minut mai târziu, după o fază de atac purtată pe partea stângă, Negoescu a centrat în careul timişean, de unde Constantinescu a pus latul, toată lumea a văzut gol, însă balonul s-a oprit în plasa laterală. După alte trei minute, Feneş a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, în careu, periculos, însă niciun jucător nu a reuşit să devieze balonul, astfel că acesta a poposit în braţele lui Rusu. Portarul oaspeţilor a mai intervenit la un şut pe jos al lui Artean, expediat în minutul 24, ocazie cu care s-a accidentat, fiind necesară intervenţia echipei medicale.

Partida nu a excelat în faze spectaculoase, fiind un joc tacticizat, oaspeţii acceptând deliberat dominarea caransebeşeană şi preferând contraatacurile rapide, purtate cu precădere pe partea centrală. Gazdele au combinat frumos, jocul a mers bine până la limita careului timişean, unde, în marea lor majoritate, fazele s-au oprit în apărarea supraaglomerată a oaspeţilor.

În minutul 31, gugulanii au mai avut o ocazie de a deschide scorul, după ce Feneş l-a angajat pe stânga pe Negoescu, acesta a pătruns în careu, a centrat pe jos în zona punctului de la 11 metri, însă niciun jucător al gazdelor nu s-a aflat la finalizare.

Singura fază periculoasă a oaspeţilor din prima repriză s-a petrecut în minutul 37, când Radu a plecat în viteză pe un contraatac, lui Suru nemairămânându-i altceva de făcut decât să-l ţină, fault pentru care a şi văzut cartonaşul galben. Ultima fază importantă a primei reprize s-a consemnat în minutul 40, la o angajare în adâncime a lui Negoescu, însă portarul oaspeţilor a ieşit şi a respins cu capul la 18 metri.

Şi în debutul părţii a doua a meciului, oaspeţii au dovedit că au venit la Caransebeş hotărâţi să-şi vândă scump pielea. La pauză, Alin Artimon a revigorat atacul, introducându-i în teren pe Şandru şi pe Steop, primul având o ocazie uriaşă de a înscrie, în chiar minutul 46, când a şutat din vole, de la 14 metri, însă balonul a fost respins spectaculos de Rusu.

Replica oaspeţilor a venit în minutul 50, după un corner de pe dreapta, executat de Centea, reluarea cu capul a lui Radu trecând puţin peste poarta apărată de Laurenţiu.

În continuare, o bună bucată de vreme, jocul s-a desfăşurat mai mult la centrul terenului, niciuna dintre echipe nereuşind să-şi impună punctul de vedere. Scorul a fost deschis în minutul 66, după un contraatac rapid al oaspeţilor, purtat pe dreapta, Radu a trimis o centrare şutată pe jos, Laurenţiu a respins în faţă, iar Zurbagiu, pe fază, a înţepat balonul de la 6 metri, trimiţând în dreapta portarului caransebeşean.

Aşa cum era de aşteptat, gazdele au alergat după egalare, în ideea de a-şi adjudeca măcar un punct, iar în minutul 75 Gheju a scăpat în careu, pe stânga, Rusu a încercat să-l blocheze, însă l-a faultat, „centralul” Mihai Domşa arătând punctul cu var. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Artean, care a trimis pe lângă stâlpul din stânga al porţii apărate de Rusu.

Oaspeţii nu s-au mulţumit să apere rezultatul, astfel că, în minutul 87, mingea a circulat bine pe traseul Molcuţ – Radu – Hodiş, şutul acestuia din urmă, de la 10 metri, trecând la mică distanţă de transversala porţii caransebeşene. Gazdele au mai avut o şansă de egalare în minutul 89, după o lovitură liberă de la 40 de metri, mingea a fost şutată de Fuchs din marginea careului, portarul a deviat în bara laterală, de unde balonul a lăsat impresia că va intra în poartă, însă în cele din urmă Rusu a reuşit să trimită în corner. Şi când toată lumea aştepta fluierul de final, oaspeţii au folosit aceeaşi armă a contraatacului rapid, Hodiş scăpând spre poarta gugulană şi executându-l pe Laurenţiu cu un şut necruţător de la 12 metri.

Să mai spunem că, la sfârşitul meciului, chiar şi la acest scor, atunci când s-au dus să salute galeria, tinerii fotbalişti caransebeşeni au fost aplaudaţi din tribune.

„Un joc prost, cel mai prost pe care l-am făcut, din păcate… Un joc în care nu am putut să ducem presiunea unui rezultat obligatoriu. Puteam avea mai multe variante pe faza ofensivă, iar pe cele avute n-am reuşit să le concretizăm. Am avut ocazii foarte mari la începutul meciului, am ratat şi un penalty, dar asta e… Îmi asum rezultatul, jucătorii nu au nicio vină că s-a terminat aşa… Bănuiam că o să vină odată şi un insucces acasă, dar speram să nu se întâmple în momentele acestea importante de gestionat. Din păcate, din cauza tinereţii avem fluctuaţii, dar asta este, trebuie să mergem mai departe… Am încheiat un tur, la egalitate de puncte cu Hunedoara, şi am fost peste ceea ce ne-am aşteptat la început, dar păcat, fiindcă puteam să gestionăm mai bine jocul acesta. Capul sus şi mergem mai departe… Cât despre meciul de vineri, din prima etapă a returului, de pe teren propriu, cu FC Hunedoara, aşteptăm şi noi şi ei demult jocul ăsta. Trebuie să ne revenim din punct de vedere psihic, sunt mulţi tineri care trebuie să depăşească momentul, trebuie să se călească şi să meargă mai departe. Putem reveni pe poziţia fruntaşă şi, mai important, putem reveni la calitatea jocului pe care l-am prestat până acum, dar nu astăzi, când ne-am pierdut foarte repede reperele, când am jucat cu mingi lungi şi n-am reuşit să construim, şi mai nimic din ce am încercat să facem ca să surprindem adversarul nu ne-a ieşit. Iar atunci când am reuşit, am ratat din penalty sau cu poarta goală, se învârte mingea pe linia porţii… Când nu e să se lege…”, a declarat după meci tehnicianul caransebeşean Alin Artimon.

FC Caransebeş: Laurenţiu, R. Artimon, Firan (min. 46, Steop), Zele, Goşa, Artean, Suru (74, Gheju), Negoescu, Constantinescu (68, Fuchs), Feneş (46, Şandru), Dubei; rezerve: Doran, Todorov, Bona. Antrenor, Alin Artimon.

Mama Mia Becicherecu Mic: Rusu, Miheţ, Hodiş, Telescu, Toma, Zurbagiu, Radu, Luţă, Centea, Ştefanovici, Negruţ; au mai jucat Molcuţ, Măgdaş, Toma. Antrenor, Sorin Bălu.

A arbitrat la centru Mihai Domşa din Aiud, asistat la cele două linii de Cosmin Danciu şi Cristian Petrean, ambii din Deva.

Observatori: Alexandru Ilie (Craiova) şi Cosmin Tutunaru (Târgu Jiu).

Rezultatele rundei a XI-a, de vineri, 1 noiembrie: AFCM Reşiţa – FC Hunedoara 0-1; FC Caransebeş – Mama Mia Becicherecu Mic 0-2; Muncitorul Voinţa Lupac – Jiul Rovinari 3-5; Pandurii Tg. Jiu II – Millenium Giarmata 0-0; Vulturii Lugoj – Ştiinţa Turceni 4-2; FC Avrig a stat.

În clasament conduce FC Caransebeş, cu 24 de puncte, urmată de FC Hunedoara, cu acelaşi număr de puncte, dar mai puţine goluri marcate, şi de Becicherecu Mic şi Millenium Giarmata, ambele cu 18 puncte. Celelelate două formaţii cărăşene, AFCM şi Muncitorul Reşiţa, ocupă poziţiile 8 şi 9, cu 10 şi respectiv 9 puncte.

Etapa a XII-a, prima a returului, vineri, 8 noiembrie, ora 14: Muncitorul Voinţa Lupac – Pandurii Tg. Jiu II; ACFM Reşiţa – Millenium Giarmata; FC Caransebeş – FC Hunedoara; Vulturii Lugoj – FC Avrig; Jiul Rovinari – Ştiinţa Turceni; Mama Mia Becicherecu Mic va sta.

În Liga a IV-a, în etapa cu numărul 10, disputată în 2 noiembrie, Metalul Oţelu Roşu a pierdut, în deplasare, la Ad Mediam Mehadia, cu scorul de 2-1, iar Agmonia Zăvoi a învins, acasă, pe AS Oraviţa, cu 3-2. În etapa viitoare, programată în 9 noiembrie, Metalul Oţelu Roşu va întâlni, pe teren propriu, pe Metalul Bocşa, iar Agmonia Zăvoi va juca în deplasare cu CS Moldova Nouă.

Rezultatele etapei a X-a, din Liga a V-a, Zona Caransebeş, disputată duminică, 3 noiembrie: Luceafărul PetnicRapid Buchin 1-7; Foresta ArmenişCFR Era S Comexim Caransebeş 2-6; AS BucoşniţaSperanţa Vârciorova 4-0; Bistra GlimbocaTimişul Slatina Timiş 2-7; Agmonia Zăvoi IIHidrocon Marga 1-5; Vulturii PrisacaHercules Băile Herculane 2-3; Vulturii Obreja a stat.

Etapa viitoare, duminică, 10 noiembrie:Hercules Băile HerculaneLuceafărul Petnic; Rapid BuchinForesta Armeniş; CFR Era S Comexim CaransebeşVulturii Obreja; Speranţa VârciorovaBistra Glimboca; Timişul Slatina TimişAgmonia Zăvoi II; Hidrocon MargaVulturii Prisaca; AS Bucoşniţa va sta.

Sorin ROGOZ