Culorile îşi spun povestea


Vineri, 14 mai, Galeria de Artă „Corneliu Baba” din Caransebeş a găzduit vernisajul expoziţiei de pictură intitulată „Poveste… prin culori”, semnată Valentina Ţicudean. „Tablourile prezentate aici sunt neomogene din punct de vedere al expresiei, din ele răzbătând mai multe cicluri ale creaţiei”, a remarcat, în cuvântul său, Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură „George Suru”, care a mai apreciat talentul pictoriţei de a surprinde frumuseţea şi fineţea florilor şi nostalgia care se degajă din tablourile ce surprind imagini din Craiova veche şi cea de astăzi. La rândul său, pictorul Eleonora Bunea a remarcat calitatea de peisagist al iernii şi stilul tradiţionalist al autoarei. „Mai rar ca între oameni care în viaţa de zi cu zi, ca economist, care se ocupă cu cifrele, să găseşti şi din cei atraşi de frumos, de arta picturii”, a precizat Eleonora Bunea.

„Cred că suntem dăruiţi şi numai prin faptul că putem şti să ne bucurăm de lucruri mărunte, acele lucruri care nasc în noi emoţii, nasc muzica ce ne-nalţă sufletele acolo de unde apoi putem coborî şi punem pe pânză acea poveste prin culori”, a spus Valentina Ţicudean.

Născută la Brăila în 1964, Valentina Ţicudean este absolventă a Şcolii de Artă „Cornetti” şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice din Craiova. În 2000 a ocupat locul II la un concurs organizat la Piteşti, iar în 2005 a avut prima expoziţie personală la Slatina. Au urmat apoi o serie de prezentări la Balş, la Vidin, în Bulgaria, şi la Craiova.

Lucrările ei vor rămâne expuse la Caransebeş până în data de 28 mai şi pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 150 şi 2.000 de lei.

Acţiunea a fost organizată de Primăria Caransebeş, Casa de Cultură „George Suru”, Casa de Cultură „Traian Demetrescu” şi Cenaclul Plastic „Constatin Brâncuşi” din Craiova.

Carmen SENCO