CSM Caransebeş a ieşit la încălzireÎn şedinţa din 30 decembrie 2019, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind organigrama şi statul de funcţii al Clubului Sportiv Municipal Caransebeş, Andra Pleşa venind cu propunerea ca înotul şi tenisul de câmp să figureze printre secţiile acestei noi structuri.
Organigrama cuprinde patru posturi, urmând afilierea şi introducerea unor secţii care să activeze în cadrul clubului. „Eu sunt pentru introducerea cât mai multor secţii, dar, evident, trebuie să ne uităm şi la capacitatea noastră, ca oraş, de a avea baze sportive care să se preteze la desfăşurarea unor astfel de sporturi. Bugetul nu este încă conturat, el se va vota în 2020, fiindcă vom discuta pe exerciţiul bugetar viitor, pe care nu l-am conturat, fiindcă nu avem nici Bugetul naţional”, a spus primarul Felix Borcean.
Edilul a adăugat că, dintr-un anumit punct de vedere, municipiului îi lipsea un asemenea club, deoarece, în afară de fotbal şi, uneori, de volei, Caransebeşul nu a avut sportivi care să activeze pentru oraş la un nivel superior junioratului. În condiţiile acestea, pentru că în oraş există şi şahişti, luptători sau atleţi, dacă vor, aceştia pot să îmbrace tricourile unui club sportiv din Caransebeş. Conturarea acestui club a venit şi la iniţiativa unor sportivi şi antrenori care sunt nemulţumiţi de faptul că activează la Reşiţa sau în altă parte, ori pur şi simplu nu activează şi sunt la un nivel de non-amator, cum se numea mai demult acest statut.
„Dacă vorbim de atletism, care are cele mai constante rezultate şi prestaţii, oamenii aceştia nu vor bani neapărat. Până acum, noi am finanţat şi atletismul, şi judo, iar banii aceia putem să nu-i mai dăm pe Legea 350, ci îi ţinem în bugetul clubului şi finanţăm activitatea acestuia. La club poţi atrage şi sponsori, dar aşa ai siguranţa că, prin club, aparţii municipiului”, a adăugat Felix Borcean.
Sorin ROGOZ